Daniel Florea, fostul secund al lui Florin Marin, a fost numit antrenor principal al Otelului Galati, a anuntat luni team-managerul clubului, Cristian Munteanu, citat de Agerpres. Florea a mai antrenat Otelul II in liga a III-a, dar a stat si pe banca tehnica a Otelului Galati, ca principal, in campionatul trecut al Ligii I, la meciul cu CFR Cluj, cand s-a facut tranzitia intre antrenorii Tibor Selymes si Florin Marin.

Daniel FloreaFoto: otelul-galati.ro

Cristian Munteanu a anuntat plecarea directorului sportiv Ovidiu Burca si a antrenorului principal Florin Marin la Rapid.

''Eu am preluat si prerogativele lui Ovidiu Burca ca director sportiv si impreuna cu administratorul special Vlad Rapisca am hotarat ca noul antrenor al Otelului Galati sa fie Daniel Florea, un fost jucator cu performante foarte importante in fotbalul romanesc. Are sansa de a antrena Otelul, din pacate intr-un moment greu al echipei noastre, dar oamenii de caracter, oamenii puternici nu se dau la o parte cand lucrurile merg greu la o echipa'', a declarat Munteanu.

Florea a spus ca este onorat de alegerea facuta si spera sa promoveze in Liga I cu Otelul inca din primul an.

''Sunt onorat, pentru ca mi-am dorit intr-adevar sa ajung antrenor principal. Am venit ca jucator la Otelul la 17 ani si-mi doream sa ajung tot aici antrenor. Sunt onorat ca au avut incredere in mine, imi doresc sa fac o echipa competitiva, sa avem rezultate si sa putem promova din primul an. Stiu ca trecem printr-o perioada dificila la club, dar sper sa aducem jucatori la echipa si sa facem o echipa competitiva'', a spus Florea.

Noul antrenor a precizat ca ar avea nevoie de sase-sapte jucatori cu experienta, pentru ca nu va putea promova numai cu jucatori tineri, mai ales ca din lotul care a retrogradat din Liga I au mai ramas doar Murgoci, Chipirliu, Stoian, Tatar, primul dintre ei dorind insa sa paraseasca echipa.

Munteanu a mentionat ca pentru a promova in Liga I este nevoie de un buget de 800.000-1.000.000 euro, bani pe care clubul nu ii are.

''Nu avem acesti bani, avem promisiuni. Noi speram ca prin rezultate sa atragem si sponsori. In acest moment, clubul traieste din banii care s-au incasat pe Tudorie de la Steaua (250.000 euro - n.r.), dar am sperante ca, daca incepem bine campionatul, sa determinam patronatul sau alti sponsori sa completeze bugetul'', a afirmat Munteanu.

El a mai spus ca sunt probleme si cu terenul de joc pe care va evolua echipa: ''S-a solicitat sa jucam la Slobozia, dar am facut si o adresa catre Primaria Galati pentru stadionul Dunarea, care are insa un gazon foarte prost'', a spus Munteanu, adaugand ca spera totusi ca administratia combinatului ArcelorMittal Galati sa ii lase sa joace meciurile de acasa pe stadionul Otelul.

Clubul de fotbal Otelul, detinut de Dan Adamescu, se afla in insolventa, urmand ca pe 27 septembrie sa prezinte, in instanta, planul de reorganizare judiciara, iar daca acesta nu va fi aprobat de magistrati, clubul va intra in faliment. In prezent, jucatorii de la Otelul se antreneaza pe o jumatate din terenul de fotbal al stadionului "Zoltan David" (fost Ancora), dupa ce unei persoane fizice i s-a retrocedat o parte din terenul de sport si tribuna, proprietate care acum este delimitata cu un gard.

Totodata, echipa de fotbal Otelul Galati s-a inscris in Liga a II-a, dar va juca meciurile la Slobozia intrucat nu mai are acces pe singurul stadion omologat din Galati, stadionul Otelul, pe care l-a folosit in ultimii 30 de ani. Luna trecuta, Clubul de Fotbal Otelul a fost evacuat de pe Stadionul Otelul si din sediul administrativ pe care il folosea, de catre proprietarul bazei, combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati care are de recuperat de la Otelul peste 500.000 de euro - chiria terenului de joc dar si pentru fostul sediu administrativ.