La St Petersburg s-a desfasurat tragerea la sorti pentru preliminariile CM 2018, iar Romania a fost, datorita pozitiei din clasamentul FIFA, cap de serie numarul 5. Nationala va juca intr-o grupa cu Danemarca, Polonia, Muntenegru, Armenia si Kazahstan, iar primele meciuri se vor juca in septembrie 2016. Olanda este in grupa cu Franta, iar Spania va intalni Italia.

CM 2018Foto: fifa.com

Fostul selectioner Gheorghe Hagi a declarat, sambata, ca nationala Romaniei va evolua intr-o grupa accesibila, insa in care lupta va fi deschisa, in preliminariile Cupei Mondiale din 2018, el precizand ca dintre adversare Polonia si Danemarca sunt echipe bune si experimentate, informeaza Mediafax.

"O grupa buna, accesibila. Nu e scris inainte nimic, si Polonia si Danemarca sunt echipe bune, experimentate... Avem sansa noastra si speram sa mergem la Mondiale. Este o grupa deschisa si speram sa fim cei mai buni", a spus Hagi la Dolce Sport.

Iata cum arata grupe din preliminariile europene

Grupa A: Olanda, Franta, Suedia, Bulgaria, Belarus, Luxemburg

Grupa B: Portugalia, Elvetia, Ungaria, Feroe, Letonia, Andorra

Grupa C: Germania, Cehia, Irlanda de Nord, Norvegia, Azerbaidjan San Marino

Grupa D: Tara Galilor, Austria, Serbia, Irlanda, Moldova, Georgia

Grupa E: Romania, Danemarca, Polonia, Muntenegru, Armenia, Kazahstan

Grupa F: Anglia, Slovacia, Scotia, Slovenia, Lituania, Malta

Grupa G: Spania, Italia, Albania, Israel, Macedonia, Lichtenstein

Grupa H: Belgia, Bosnia, Grecia, Estonia, Cipru

Grupa I: Croatia, Islanda, Ucraina, Turcia, Finlanda

La festivitate participa doi dintre cei mai controversati oameni ai planetei: Vladimir Putin si Sepp Blatter.

Cele 52 de nationale vor fi impartite in noua grupe (sapte grupe de cate sase echipe si doua grupe de cate cinci). Castigatoarele grupelor vor fi calificate la CM 2018 din Rusia, iar opt dintre cele noua echipe clasate pe locul doi vor disputa baraj de calificare. Cele opt echipe vor fi decise in functie de rezultatele cu echipele clasate pe locurile 1, 3,4 si 5 in grupa.

Primele meciuri din grupe se vor juca pe 4 septembrie 2016, iar pe 10 octombrie 2017 se va termina faza grupelor. Play-off-ul se va juca intre 9 si 14 noiembrie 2017, iar turneul final din Rusia se va juca intre 14 iunie si 15 iulie 2018.

Capii de serie au fost stabiliti in functie de clasamentul FIFA si nu in functie de rezultatele din precedentele calificari. Circumstantele matematice au facut ca Romania sa ocupe locul 8 in clasamentul FIFA, astfel ca tara noastra este cap de serie, desi Nationala nu s-a mai calificat de 17 ani la un Campionat Mondial.

Tot o surpriza este prezenta nationalei galeze in randul capilor de serie, acum patru ani aceasta echipa fiind plasata in urna a sasea valorica.

Pentru prima oara Islanda este in urna a doua (acum patru ani au fost in urma a sasea), iar Albania este pentru prima oara in urna a treia. Tot un maxim a atins si Feroe (urna a patra).

Iata componenta urmelor valorice

Urna valorica 1: Germania, Belgia, Olanda, Portugalia, Romania, Anglia, Tara Galilor, Spania, Croatia

Urna valorica 2: Slovacia, Austria, Italia, Elvetia, Cehia, Franta, Islanda, Danemarca, Bosnia-Hertegovina

Urna valorica 3: Ucraina, Scotia, Polonia, Ungaria, Suedia, Albania, Irlanda de Nord, Serbia, Grecia

Urna valorica 4: Turcia, Slovenia, Israel, Irlanda, Norvegia, Bulgaria, Feroe, Muntenegru, Estonia

Urna valorica 5: Cipru, Letonia, Armenia, Finlanda, Belarus, Macedonia, Azerbaidjan, Lituania, Moldova

Urna valorica 6: Kazahstan, Luxemburg, Liechtenstein, Georgia, Malta, San Marino, Andorra.