Steaua a obtinut primul punct in actuala editie a Ligii Campionilor, dar a ratat orice sansa de a continua in primavara europeana. Cu sanse doar teoretice de a obtine locul al treilea, si implicit accesul in Cupa UEFA, Steaua a inceput in forta ultimul joc european pe Ghencea in acest an, deschizand scorul prin Vali Badea, dupa doar 12 minute de joc. Cehii s-au aparat aproape toata partida, dar au reusit sa egaleze la o greseala stelista, Senkerik punctand in minutul 78.

Veniti la Bucuresti fara vedetele Vladimir Smicer si Stanislav Vlcek, praghezii s-au aparat inca din debutul partidei, permitand Stelei un control indelungat al balonului. Dupa sapte minute, Neaga a introdus balonul in plasa, golul fiind insa corect anulat pentru pozitia de ofsaid a stelistului.

Fotbalul te poate pedepsi. Cand iti creezi situatii multe de a marca si le irosesti, conduci, ai sansa sa te distantezi si nu o faci, Slavia reuseste sa egaleze la probabil singurul lor sut pe spatiul portii. Prima repriza a fost buna, dar probabil si pentru ca jucatorii au foarte multe meciuri si prospetimea nu este la cel mai bun nivel, iar jocul nu a mai fost apoi ca cel din prima repriza. Cred ca acel gol putea fi evitat.

Marius Lacatus - antrenor Steaua, pentru ProTV

Peste cinci minute insa tabela de marcaj a fost modificata, dupa o reusita ciudata a lui Vali Badea. Acesta a lovit involuntar mingea care s-a scurs in plasa portii lui Vaniak, si sperantele calificarii renasteau in Ghencea.

Ros-albastrii au continuat dominarea, dar rand pe rand Ovidiu Petre, Neaga si acelasi Badea rateaza desprinderea. La cealalta poarta, Zapata are o singura interventie in prima repriza, la sutul din lovitura libera al lui Volesak.

Nici dupa pauza cehii n-au indraznit mai mult, lasandu-se dominati, dar pastrandu-i insa pe stelisti la distanta de propria poarta, astfel ca jocul a fost mult mai sters decat in primul mitan.

In minutul 78, contrar cursului jocului, Slavia Praga a reusit egalarea. Krajcik a recuperat un balon pasat imprecis de Ovidiu Petre, l-a trimis lui Tavares, iar centrarea acestuia de pe partea dreapta a fost reluata in poarta de Zdenek Senkerik, cu o puternica lovitura de cap de la 8 metri. Senkerik, care reusise un gol si in partida tur, a scapat din marcajul fundasilor stelisti, iar Zapata nu s-a putut opune golului.

La fel ca in meciul de la Praga, Steaua si-a pierdut capul dupa ce a primit golul si nu a mai reusit sa se apropie de poarta adversa, doar Surdu mai trimitand un sut pe langa buturile lui Vaniak, in minutul 88.

Steaua ramane fara victorie in Champions League de 10 meciuri si incheie un nou sezon fara a castiga un meci pe teren propriu. Ultimul succes in Ghencea in Liga Campionilor a fost obtinut in 1996, in fata polonezilor de la Widzew Lodz.