Actionarul FC Dinamo, Ionut Negoita, a fost suspendat opt luni de catre Comisia de Disciplina a FRF si a primit o penalitate sportiva de 50.000 de lei, dupa ce, la 6 mai, l-a acuzat pe fundasul Stefan Barboianu, pe care l-a dat afara de la echipa, ca nu si-a aparat corect sansele cu Steaua, informeaza Mediafax.

"In temeiul art. 52 al. 2 lit. b si al. 4 din RD intimatul - petent Negoita Ionut este sanctionat cu interzicerea oricarei activitati legate de fotbal pentru o perioada de 8 (opt) luni si penalitate de 50.000 lei In temeiul art. 9 si 42.5 din RD clubul SC Dinamo 1948 SA Bucuresti raspunde in mod solidar de penalitatea sportiva aplicata", se arata in comunicatul Comisiei de Disciplina postat pe site-ul frf.ro.

Actionarul FC Dinamo, Ionut Negoita, l-a acuzat, la 6 mai, pe fundasul Stefan Barboianu, pe care l-a dat afara de la echipa, ca nu si-a aparat corect sansele in derbiul cu Steaua, pierdut de "alb-rosii" cu scorul de 1-3, omul de afaceri precizand ca stie toate detaliile "tradarii".

Conducatorul clubului dinamovist a fost in doua randuri la DNA, dar, potrivit unor surse din cadrul FRF, nu a prezentat procurorilor anticoruptie nicio proba care sa-l incrimineze pe Stefan Barboianu ca nu si-ar fi aparat corect sansele la meciul cu Steaua.

De asemenea, secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, a sesizat in scris Comisia de Disciplina in legatura cu declaratiile facute de Negoita la 6 mai.

Stefan Barboianu a fost titular, la 3 mai, in meciul formatiei Dinamo, pierdut cu scorul de 1-3, pe teren propriu, in fata echipei Steaua, in cadrul etapei a XXX-a a Ligii I. El a provocat in minutul 76 lovitura de la unsprezece metri din care Steaua a deschis scorul, prin Nicolae Stanciu.

La doua zile dupa aceasta partida, FC Dinamo a anuntat rezilierea de comun acord a contractului cu fundasul Stefan Barboianu.

In varsta de 27 de ani, Barboianu a revenit la Dinamo in luna ianuarie a anului 2014, de la Astra Giurgiu. El a mai jucat la formatia "alb-rosie" in 2011.