Antena 1 a cumparat drepturile de televizare pentru a transmite derby-ul fiecarei etape a Ligii 1, in urma unui acord semnat recent cu Intel Sky Broadcast, compania care detine drepturile de televizare pentru meciurile din Liga 1 pentru urmatorii 4 ani, scrie GSP.ro. Antena 1 isi va alege cel mai interesant meci al fiecarei etape si il va putea transmite, informeaza surse din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal, citate de GSP. De asemenea, in platforma Antena Play vor fi integrate si posturile Look TV si Look Plus, astfel incit pe Antena Play vor putea fi urmarite online (si in Romania, dar si in afara tarii) toate cele 7 meciuri ale fiecarei etape.

Antena Play poate fi accesat la www.antenaplay.ro, dar exista si o aplicatie disponibila in AppStore si in Google Play.

In prima etapa a noului campionat, Antena 1 va transmite derbyul Steaua - Petrolul (simbata, ora 21:00). Suma platita de Antena 1 catre LPF si cluburile din Liga 1 nu a fost facuta publica deocamdata.

Meciurile din Liga 1 vor mai fi transmise in acest sezon de Dolce Sport, Digi Sport si Look TV, posturi TV care au dreptul de a difuza toate meciurile unei etape.

Gradul de acoperire al zonelor unde se vor putea urmari la TV jocurile din Liga 1 va fi de 99%, fiindca cele 4 mari companii de cablu, RCS-RDS, Telekom, UPC si Orange TV, au in grila lor macar unul dintre cele 3 posturi care vor transmite live toate partidele.