FC Barcelona a anuntat, pe site-ul oficial, ca a ajuns la un acord cu Atletico Madrid pentru transferul mijlocasului Arda Turan. Fotbalistul turc a fost una din marile dorinte ale antrenorului Luis Enrique.

Arda Turan, in tricoul BarceloneiFoto: fcbarcelona.com

Turan va fi "legat" de FC Barcelona printr-un contract valabil pentru urmatorele cinci sezoane. Pentru a-si asigura serviciile jucatorului, catalanii au platit 34 de milioane de euro, suma la care se pot adauga alte bonusuri in valoare de 7 milioane de euro.

Contractul dintre Barcelona si Atletico are si o clauza inedita, valabila pana pe 20 iulie 2015: exista posibilitatea revanzarii jucatorului cu aceeasi suma catre formatia de pe "Vicente Calderon". Explicatia: in acest moment, Barcelona nu are presedinte si exista posibilitatea ca noul conducator al catalanilor (va fi ales pe 16 iulie) sa nu fie de acord cu aceasta mutare.

Cum Barcelona are interdictie la transferuri pana in iarna anului viitor, catalanii vor proceda si cu Turan la fel ca si in cazul lui Aleix Vidal: ambii vor evolua pentru Barca din retur.

In varsta de 28 de ani, Arda Turan a castigat alaturi de Atletico campionatul din Spania, Europa League, Cupa Regelui Spaniei si a bifat si o finala de Champions League (pierduta de Atletico in fata rivalilor de la Real Madrid).

"Acest transfer nu poate sa fie un avantaj pentru mine (n.r. in alegerile pentru functia de presedinte al catalanilor), pentru ca Arda Turan si-a dovedit valoarea la Atletico. Sunt foarte fericit, deoarece Luis Enrique si-a implinit o dorinta, jucatorul a venit la solicitarea lui. Arda a vrut de la bun inceput sa vina la Barcelona si ma bucur sincer ca a ajuns aici. Echipa este de acum mult mai buna" - Josep Maria Bartomeu, fostul presedinte al catalanilor.