​Secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, a fost suspendat, marti, din functie de presedintele Razvan Burleanu, la solicitarea sa, ca urmare a dosarului in care este cercetat penal pentru complicitate la abuz in serviciu de catre DNA Timisoara.

Gheorghe ChivorchianFoto: Agerpres

"Astazi, 30 iunie 2015, domnul Gheorghe Chivorchian a solicitat presedintelui Federatiei Romane de Fotbal, domnul Razvan Burleanu, suspendarea din functia de secretar general, urmand ca aceasta sa fie prezentata in sedinta Comitetului Executiv de luni, 6 iulie 2015", informeaza FRF pe site-ul sau oficial, conform Mediafax.

Chivorchian a declarat ca gestul sau este unul normal. "Am considerat necesar si firesc sa intrerup exercitarea atributiilor mele de secretar general pana la finalizarea procedurilor initiate de institutiile statului si care ma implica, pana la clarificarea deplina a situatiei. Federatia Romana de Fotbal si-a asumat un nou parcurs, ghidat de profesionalism si transparenta, valori pe care le sustin, astfel ca, in urma unei discutii cu presedintele Razvan Burleanu, am decis sa imi prezint solicitarea de suspendare a atributiilor in fata Comitetului Executiv al FRF, in sedinta din 6 iulie 2015. Voi oferi toate informatiile necesare si sunt la dispozitia autoritatilor pentru lamurirea acestei spete care nu are de ce sa implice Federatia Romana de Fotbal", a afirmat Chivorchian.

De asemenea, presedintele FRF, Razvan Burleanu, considera ca decizia de suspendare este cea mai buna solutie. "Apreciez foarte mult pozitia domnului Gheorghe Chivorchian si modul in care a hotarat sa gestioneze acest moment. Sunt incredintat ca este cea mai buna decizie. Cata vreme se afla in derulare aceste proceduri ale institutiilor, unele care vizeaza o perioada de timp anterioara exercitarii functiei de secretar general de catre domnul Chivorchian, vom urmari indeaproape evolutia acestora", a precizat Burleanu.

Atributiile functiei de secretar general al Federatiei Romane de Fotbal vor fi preluate temporar de presedintele Razvan Burleanu.

Potrivit procurorilor, in cursul anului 2008, angajati din cadrul Consiliului Judetean Timis, cu stiinta, au intreprins demersurile necesare, pentru alocare unor sume de bani in vederea sustinerii echipei de fotbal ce apartinea S.C. Politehnica 1921 Stiinta Timisoara & Invest S.A.

DNA a pornit actiunea penala fata de Gheorghe Chivorchian in dosarul privind finantarea cu peste un milion de euro a echipei Poli Timisoara

Sechestru de 10 milioane de lei pe bunurile lui Gheorghe Chivorchian.