Steaua va pleca in meciul cu Slavia Praga cu un singur gand: obtinerea primelor puncte in actuala editie a Ligii Campionilor. Dupa patru infrangeri consecutive, vicecampioana Romaniei pastreaza totusi sanse sa mearga in primavara europeana.

"Cat mai avem sanse matematice pentru primavara europeana, ne vom bate pentru ele. Trebuie sa castigam. Ar fi rusinos sa terminam fara niciun punct. Slavia este puternica, ce s-a intamplat acolo, la Arsenal, a fost un accident, dar la Praga, cu noi, au demonstrat ca sunt valorosi. Daca invingem, putem trage sperante macar la un egal cu Arsenal, si apoi ne gandim la calificare", a spus Dorin Goian, fundasul-golgheter al Stelei.

Calculele pentru stelisti sunt complicate. Pentru a ocupa locul al treilea in grupa G, care duce in Cupa UEFA, Steaua are in primul rand nevoie de o victorie in fata Slaviei Praga, dar succesul trebuie sa fie 1-0, 2-1, sau la diferenta de doua goluri, altfel la o eventuala egalitate de puncte, praghezii ar fi avantajati de golurile mai multe marcate in deplasare.

Apoi, in ultima runda, Steaua nu trebuie sa fie invinsa la Londra, contra lui Arsenal, unde Slavia a cedat cu 7-0! Iar cehii trebuie sa piarda pe teren propriu, in ultima runda, in fata Sevillei.

Ros-albastrii ataca meciul decisiv cu Slavia cu un moral extrem de ridicat, dupa victoria in fata rivalei de-o viata, Dinamo. "E binevenit ca am castigat cu Dinamo, daca n-o faceam, moralul era altul. Daca vom juca la fel, putem castiga si cu Slavia", a declarat antrenorul Marius Lacatus care are batai de cap in alcatuirea primului 11 din care cu siguranta va lipsi Banel Nicolita, accidentat in derbiul cu Dinamo. "După un joc de campionat apar şi probleme medicale. Trebuie să strângem din dinţi, să trecem peste ele şi să evolueze cei valizi sută la sută şi gata să dea totul pe teren. Nicoliţă este ieşit din calcule, accidentarea e destul de gravă, cel puţin o săptămână de repaus."

Partida Steaua - Slavia Praga, din etapa a cincea a grupei H a Ligii Campionilor, va avea loc marţi, de la ora 21.45, pe stadionul din Bulevardul Ghencea, şi va fi transmisă în direct de Pro TV. La Praga, în prima etapă a fazei grupelor, Slavia a câştigat cu scorul de 2-1.