Neymar a primit o pedeapsa de patru etape in urma incidentelor din meciul cu Columbia (a fost eliminat dupa o altercatie cu un adversar), Copa America incheindu-se practic pentru vedeta celor de la FC Barcelona.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Se aplica jucatorului nationalei Braziliei, Neymar da Silva, o suspendare de patru partide si o amenda de 10.000 de dolari, consecinta a eliminarii sale si a faptelor ce au urmat eliminarii din partida disputata contra nationalei Columbiei pe data de 17 iunie", au precizat oficialii CONMEBOL intr-un comunicat de presa.

Sanctiunea poate fi totusi atacata de reprezentantii Braziliei, dar in cel mai fericit caz, Neymar poate prinde doar finala competitiei (in cazul in care Selecao ajunge acolo).

Un meci impotriva Columbiei poate fi din nou fatal lui Neymar: anul trecut, la Campionatul Mondial gazduit chiar de Brazilia, atacantul nu a mai putut juca la turneul final dupa ce a fost lovit cu genunchiul in spate de Zuniga, intr-un meci disputat in sferturile de finala.

"Cel mai grav lucru a fost ca el a asteptat arbitrul pe culoar, pentru a-l insulta, ceea de a agravat cazul sau si a condus la o sanctiune mai dura. Este un act agresiv, care cerea o pedeapsa pe masura" - Alberto Lozada, membru in Comisia de Disciplina.

In acest moment, Brazilia are 3 puncte dupa doua intalniri disputate, fiind la egalitate in clasament cu Peru, Venezuela si Columbia (in Grupa C).