FC Barcelona a anuntat, joi, pe site-ul oficial ca alegerile pentru postul de presedinte al clubului vor avea loc in data de 18 iulie 2015. Candidaturile celor interesati vor putea fi depuse in intervalul 27 iunie - 4 iulie.

Alegeri la FC Barcelona Foto: fcbarcelona.com

Alegerile pentru stabilirea viitorului presedinte al gruparii catalane ar fi trebuit sa aiba loc in 2016. Demisia lui Sandro Rosell a grabit insa lucrurile. Josep Maria Bartomeu a preluat provizoriu postul la inceputul acestui an (in luna ianuarie).

In perioada 27 iunie - 4 iulie, vor putea fi depuse candidaturile. Important de stiut este faptul ca fiecare candidat are nevoie de sustinerea scrisa a 2534 de membri pentru a se putea inscrie in cursa pentru sefia clubului de pe "Camp Nou".

Comisia Electorala va anunta candidaturile valide in data de 8 iulie. Dupa aceasta etapa, va urma campania propriu-zisa, aceasta desfasurandu-se in intervalul 9-16 iulie.

Sandro Rosell (fostul presedinte) si Josep Maria Bartomeu (actualul conducator) sunt anchetati de autoritatile spaniole si acuzati de frauda fiscala in cazul transferului lui Neymar. Cei doi au anuntat ca brazilianul a fost adus (n.r. in vara lui 2013) pentru 57 de milioane de euro, insa suma reala ar fi de aproximativ 110 milioane de euro. Conform procurorilor iberici, statul spaniol a fost prejudiciat cu 33 de milioane de euro. A fost deschisa o ampla ancheta, iar procurorii au cerut ani de detentie pentru Rosell si Bartomeu.