Barbatul responsabil pentru supravegherea procesului de reforma al FIFA, in contextul actualei crize, a confirmat ca Federatia ar putea retrage dreptul Rusie si al Qatarului de a organiza Cupa Mondiala daca apar noi dovezi concludente ale unor fapte de coruptie, scrie The Guardian.

FIFA World Cup 2018Foto: fifa.com

"In cazul in care apar dovezi ca Rusia si Qatarul au obtinut organizarea Cupei datorita voturilor cumparate, atunci oferta ar putea fi invalidata", a declarat Domenico Scala, presedintele independent al comitetului de audit al FIFA, intr-un interviu acordat publicatiei elvetiane SonntagsZeitung. "Astfel de dovezi nu au fost inca prezentate."

Scala a mai facut anterior afirmatii asemanatoare insa in lumina investigatiei elvetiene pe aceasta tema si a confirmarii ca FBI s-a extins ancheta pentru a include 2018 si 2020, interventia sa capata o semnificatie noua.

Pe de alta parte, au aparut dovezi ca fostul vice-presedinte al FIFA, Jack Warner, ar fi folosit o plta de 10 milioane de dolari de la FIFA, facuta in numele organizatorilor World Cup din Africa de Sud, pentru imprumuturi personale, plati ale cheltuielilor facute cu cartile de credit si pentru spalare de bani.

Noile dovezi, obtinute de BBC, par sa arate cum platile din 2008 din conturile FIFA, care ar fi trebuit folositi pentru un program promis de organizatorii Cupei Mondiale din Africa de Sud - au ajuns intr-un cont controlat de Warner.