La sezonul de debut pe banca tehnica a Barcelonei, Luis Enrique a castigat campionatul, Cupa Spaniei si Liga Campionilor. La finalul partidei cu Juventus (catalanii si-au trecut in cont trofeul cu numarul cinci din istorie), antrenorul a facut o declaratie cel putin surprinzatoare: "Nu stiu daca voi continua la Barcelona".

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Am incheiat un an istoric si foarte dificil. Le multumesc foarte mult persoanelor care au avut incredere in mine, in special lui Zubizarreta. Le dedic aceasta tripla. Acesti jucatori si acest club nu se satura de victorii. Trebuie sa traim in prezent si sa ne bucuram.

Nu stiu sigur daca voi continua la Barcelona, dar acum sunt foarte fericit. O sa fie destul timp pentru a lua o decizie. Vreau sa ma bucur de aceasta noapte frumoasa si de toata sarbatoarea. Suporterii mi-au strigat numele tot anul, nu doar azi. Nici macar nu era nevoie pentru ca stiu cat tin la mine.

Este meciul cu numarul 60 al sezonului si am castigat 50 dintre ele, este un punct istoric pentru club. A fost un an greu dar le multumesc celor care au fost alaturi de mine. Nu am crezut ca vom castiga toate cele trei trofee, dar ca orice om incerc sa imi fac treaba cat mai bine la serviciu" - Luis Enrique, intr-o conferinta de presa.

Barcelona a castigat cu 3-1 partida disputata cu Juventus, la Berlin.

  • FC Barcelona a reusit "tripla" pentru a doua oara in istorie, dupa 2009 (n.r. alaturi de Pep Guardiola). Alte sase echipe au reusit "tripla" in istorie: Celtic Glasgow in 1967, Ajax Amsterdam in 1972, PSV Eindhoven in 1988, Manchester United in 1999, Internazionale Milano in 2010 si Bayern Munchen in 2013.
  • Andres Iniesta a fost desemnat jucatorul meciului de UEFA. Mijlocasul catalanilor a fost titular si a fost inlocuit in minutul 78 de Xavi.
  • Barcelona a mai castigat trofeul de cinci ori: 1991–1992, 2005–2006, 2008–2009, 2010–2011 si 2014-2015.
  • Xavi Hernandez a bifat prezenta cu numarul 151 in Champions League, un record, aceasta fiind si ultima sa partida la campioana Spaniei.
  • FC Barcelona si FC Sevilla vor disputa Supercupa Europei pe 11 august, pe "Boris Paichadze Dinamo Arena" din Tbilisi (Georgia).