Fostul vicepresedinte al FIFA Jack Warner a afirmat miercuri ca detine documente care dovedesc implicarea Federatiei Internationale de Fotbal in alegerile legislative din 2010 din Trinidad si Tobago, tara sa, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am compilat o serie de documente acre arata o legatura intre FIFA, finantarea sa si Congresul National Unit (United National Congress (UPC)", a afirmat Warner, intr-un spot de cinci minute difuzat de televiziunea TV6.

"In aceste documente, este vorba si de cunostinta mea legata de tranzactiile internationale din cadrul FIFA, incluzandu-l pe presedintele sau Sepp Blatter, precum si alte chestiuni implicandu-l pe actualul prim ministru", a continuat el, fara a oferi alte precizari.

"Aceste documente, printre care cecuri si declaratii coroborate, au fost incredintate unor persoane sigure", a spus fostul inalt demnitar al FIFA, inculpat de justitia americana pentru plati ilegale, coruptie si spalare de bani, figurand, de miercuri, pe lista celor mai cautate persoane de catre Interpol.

Warner, fost presedinte al Concacaf (Cnfederatia America de Nord, Centrala si Caraibe), spune ca are "motive sa se teama pentru viata" sa.

"Am decis sa nu mai pastrez secrete in beneficiul unor persoane care incearca acum sa distruga activ aceasta tara, imaginea sa in strainatate si destinul sau", a subliniat el.

"Nu am intentia sa le permit sa ma priveze de libertate", a adaugat acesta.

In alegerile legislative din 2010, UPC, in fruntea unei coalitii, a castigat 59,81% din voturi, fata de 39,50% pentru partidul premierului care se afla atunci la putere, Patrick Manning.

Kamla Persad-Bissessar, lider al UPC, a fost desemnat premier in Trinidad Tobago, post pe care il ocupa si in prezent.

Warner, ales deputat al UPC, a ocupat ulterior mai multe posturi ministeriale, inainte de a demisiona, in 2013.

Ulterior, si-a lansat propriul partid de opozitie, Partidul Liberal Independent.

"Nu mai este posibila intoarcerea", a concluzionat Warner, care este acuzat ca a primit zece milioane de dolari in schimbul a trei voturi in favoarea candidaturii Africii de Sud pentru organizarea Mondialului 2010.