Presedintele FIFA, Joseph Blatter, a denuntat campania de "ura" din partea UEFA, intr-un interviu acordat televiziunii elvetiene RTS, a doua zi dupa realegerea sa in fruntea forului fotbalistic mondial.

Sepp BlatterFoto: AGERPRES

"A fost ura venita nu doar din partea unei persoane de la UEFA, ci din partea unei organizatii care nu a inteles ca in 1998 am devenit presedinte FIFA", a declarat Blatter, potrivit Mediafax.

Presedintele UEFA, Michel Platini, l-a sustinut la alegerile FIFA pe printul Ali al Iordaniei si i-a cerut personal lui Blatter sa demisioneze.

Blatter considera ca arestarile de miercuri, care au vizat membri FIFA, si reactia UEFA nu reprezinta o simpla coincidenta: "Ii iert pe toti, dar nu uit. Nu va putea nimeni sa-mi scoata din cap ideea ca atacul americanilor si reactia UEFA reprezinta o simpla coincidenta. Va trebui sa continuam cu Platini si UEFA. Nu putem trai fara UEFA si UEFA nu poate trai fara noi", a adaugat Blatter.

Joseph Blatter a castigat, vineri, la Zurich, un al cincilea mandat la presedintia FIFA, dupa ce, in urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul sau, printul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursa.

In primul tur, Blatter a obtinut 133 de voturi, iar Printul Ali 73.

Dupa ce s-a consultat cu stafful sau, Printul Ali a decis sa se retraga inainte de al doilea tur.

Joseph Blatter, in varsta de 79 de ani, se afla la conducerea FIFA din 1998.