Al 26-lea titlu din istorie al Stelei a fost unul obtinut dramatic, echipa lui Galca impunandu-se dupa ce Otelul a jucat corect la Targu-Mures. Florin Marin a fost antrenorul care i-a administrat Stelei prima infrangere din acest sezon (0-1 cu Ceahlaul), dar si cel care i-a adus trofeul mult ravnit.

Florin MarinFoto: lpf.ro

Cum s-au intersectat Steaua si Florin Marin in acest sezon

Pe 23 august 2014, Steaua a inregistrat prima infrangere din campionat: 0-1 in Ghencea cu Ceahlaul. Achim (84') a stabilit invingatoarea. Antrenorul oaspetilor era....Florin Marin.

19 aprilie 2015: Etapa XXVII, Steaua pierde la fel de surprinzator pe "Arena Nationala" impotriva ultimei clasate din acel moment, Otelul Galati. A fost 2-1 pentru moldoveni, iar in urma acestui rezultat, ASA se apropiase la un singur punct de liderul Steaua. Antrenorul galatenilor era....Florin Marin.

Etapa XXXIV: Steaua, desi are soarta in propriile maini, nu poate sa castige la Iasi (0-0), dar totusi titlul de campioana vine la Bucuresti datorita Otelului...echipa pregatita de Florin Marin invinge cu 2-1 pe ASA, iar formatia din Targu-Mures (nou promovata) rateaza titlul la fotofinish. Demn de mentionat este faptul ca Otelul era retrogradata cu mai multe etape inainte - nu avea un obiectiv pentru meciul de la Targu-Mures.

Motorul Cernat

In varsta de 35 de ani, Florin Cernat a aratat, cel putin la Otelul, ca poate fi o solutie chiar si pentru echipele care se lupta pentru titlu in Romania. De la venirea din iarna, Cernat a inscris sase goluri, a dat pase decisive si a tras dupa el, pe cat posibil, o fosta campioana aflata in moarte clinica.

Dupa ce a facut parte din echipa care i-a oferit practic titlul Stelei, Florin Cernat a devenit o tinta pentru ros-albastri, mijlocasul fiind vazut drept un posibil inlocuitor pentru Lucian Sanmartean (s-a vazut in acest retur cat i-a lipsit Sanmartean campioanei).

Nascut pe 19 mai 1953, Florin Marin a evoluat de-a lungul carierei de fotbalist si la Steaua (intre 1976 si 1984), echipa pe care a facut-o campioana a Romaniei joi.

In cariera de antrenor, Florin Marin a trecut pe la multe formatii, fiind, printre altele, tehnicianul unor echipe precum Farul, Ceahlaul, Progresul, Rocar Bucuresti, Universitatea Craiova, Dinamo, Petrolul, Romania U21, Jiul Petrosani, Dacia Mioveni si Astra Giurgiu.