Presedintele Federatiei engleze de Fotbal, Greg Dyke, a anuntat vineri ca nationalele de fotbal din Europa ar putea boicota in grup Campionatul Mondial de Fotbal din 2018, organizat de Rusia. Nationalele europene, grupate sub umbrela UEFA, ar putea recurge la acest gest extrem daca Sepp Blatter ramane seful FIFA, in ciuda scandalului urias de coruptie in care este implicata federatia internationala, transmite The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mai multe federatii europene acuza FIFA ca a acordat Rusiei dreptul de gazdui CM 2018 dupa ce mai multi oficiali ar fi fost mituiti. Aceleasi acuzatii se refera si la acordarea catre Qatar a CM 2022.

Reamintim ca astazi au loc alegeri la FIFA, unde Sepp Blatter candideaza pentru al cincilea mandat consecutiv. El este concurat de printul iordanian Ali bin al-Hussein, sprijinit de cele mai multe federatii europene pentru agenda sa reformista.

FIFA este in mijlocul unui urias scandal de coruptie dupa ce procurorii elvetieni - la cererea procurorilor americani, au retinut miercuri 14 inalti oficiali, toti apropiati de Blatter, pentru coruptie.