Steaua a fost incapabila sa castige la Iasi, desi victoria ii asigura titlul indiferent de rezultatul contracandidatei. Echipa lui Galca a remizat (0-0) si a trait cu sufletul la gura ultimele minute ale disputei de la Targu-Mures. La pauza, ASA era campioana (conducea cu 1-0), dar lucrurile s-au schimbat total in al doilea mitan. Tudorie '68 si Brigido '90+5 au marcat pentru moldoveni, iar victoria Galatiului (2-1) a dus titlul de campioana a Romaniei in curtea ros-albastrilor.

"Este o fericire enorma. Am suferit foarte mult. A fost un campionat greu si acum ne bucuram. A castigat echipa mai buna. Dupa ce am terminat meciul, am asteptat cateva minute, dar a parut o eternitate. A fost multa suferinta, dar acum este mult entuziasm la echipa. Astazi, CSMS Iasi a avut un portar foarte bun, iar noi nu am putut sa marcam. Este bine ca ne-a ajutat rezultatul de la Mures. Sunt deschis la discutii, imi doresc sa raman la Steaua" - Costel Galca la DolceSport.

  • In urma acestui nou trofeu cucerit, FC Steaua a ajuns la un total de 26 de titluri castigate in istorie (al treilea consecutiv).
  • FC Steaua va evolua in preliminariile Champions League, in timp ce ASA Targu Mures in preliminariile Europa League.
  • Cu 22 de victorii, cinci remize si sapte infrangeri, FC Steaua a acumulat 71 de puncte si a incheiat sezonul pe prima pozitie (golaveraj 59-23).

Click aici pentru rezultate si clasament.

CSMS Iasi - FC Steaua 0-0

CSMS Iasi: Caparco - Mihalache, Ciuca, Plamada, Tiganasu - Mitici, Enescu (Olah '83) - Bosoi, Cretu (Coşereanu '90+1), Ciucur - Golubovici. Antrenor: Nicolo Napoli.

FC Steaua Bucuresti: Nita - Rapa (Iancu '70), Tamas, Varela, Tosca (Latovlevici '54) - Breeveld, Neagu - Ad. Popa, Stanciu, Chipciu - Tucudean (Rusescu '46). Antrenor: Constantin Galca.

Cartonase galbene: Caparco '78 / Breeveld '90+1.

Cartonas rosu: Arlauskis '90+3.

ASA Targu-Mures - Otelul Galati 1-2 (Muresan '39 penalti - Tudorie '68, Brigido '90+5)

ASA: Stancioiu - Hanca, Constantin, Bejan, S. Ilie - Muresan, Gorobsov - Zicu, Voiculet, Bumba - Manolov

Otelul: Abraham - Popescu, Sissoko, Miron, Solomou - Helder, Cucu, Mauricio - Iorga, Cernat, Tudorie.