Imaginile televizate ale unui suporter al clubului de fotbal Benfica, batut de un agenti de politie sub ochii copiilor sai, au starnit un val de emotie in Portugalia, fortand ministerul public sa deschida o ancheta, scrie AFP.

Suporter batut de politieFoto: Captura YouTube

Ancheta intervine "dupa o plangere pentru suspiciuni de abuz de putere in cadrul unei interventii a politiei", a afirmat procurorul general din Porto (nord), intr-un comunicat publicat marti pe site-ul sau.

Jose Magalhaes, un om de afaceri de 43 de ani, a fost batut de un politist in momentul in care iesea, duminica, de pe stadionul Afonso Henriques din Guimaraes (nord), la capatul unei partide care i-a permis Benficai obtinerea celui de-al 34-lea titlu de campion al Portugaliei.

Scena, care s-a raspandit rapid pe retelele sociale, s-a derulat sub ochii celor doi copii ai lui Jose Magalhaes, in varsta de 9 si 13 ani. In stare de soc, baiatul cel mai mare, care a izbucnit in plans, a fost retinut de politisti.

Bunicul, care a incercat sa se interpuna, a fost si el bruscat de politisti. Dupa interventia in forta, Jose Magalhaes a fost pus sub acuzare pentru ultragiu, un delict pe care il neaga.

"I-am spus doar agentului ca politia nu isi face treaba, deoarece nu ne lasa sa iesim din stadion. Eram ingrijorat pentru siguranta copiilor mei", a explicat el, in fata presei.

Politia a deschis o ancheta disciplinara impotriva agentului iar ministerul de Interne a lansat o ancheta asupra incidentului care a socat intreaga tara.

Opozitia a profitat de ocazie pentru a cere socoteala guvernului. "Trebuie ca guvernul sa faca rapid lumina asupra comportamentului fortelor de ordine", a afirmat un purtator de cuvant al Blocului de stanga, Cecilia Honorio.