Barcelona este noua campioana a Spaniei, catalanii devenind matermatic castigatori ai titlului dupa victoria, scor 1-0, de pe terenul celor de la Atletico Madrid. Este trofeul cu numarul 23 din istoria formatiei de pe "Camp Nou". "Imi place drumul pe care suntem. Bucuria acestui titlu este senzationala, mai ales ca Real a fost la un nivel foarte inalt", a declarat Luis Enrique, antrenorul Barcelonei.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Mai avem doua finale de jucat (n.r. Cupa Spaniei si Champions League) si vrem sa dam totul. Bucuria acestui titlu e senzationala, Real a fost la un nivel ridicat, de aceea suntem foarte satisfacuti. Nu stiu daca astazi am deschis un nou ciclu, dar imi place drumul pe care suntem. Despre viitorul meu aici vorbim doar la finalul sezonului" - Luis Enrique.

  • Lionel Messi a castigat titlul cu numarul sapte, in 11 sezoane jucate la prima echipa a catalanilor.
  • Luis Enrique a devenit campion al Spaniei la primul sezon pe banca Barcelonei. Trei dintre ultimii patru antrenori ai catalanilor au mai reusit acest lucru: Pep Guardiola (2008-2009), Tito Vilanova (2012-2013) si Luis Enrique (2014-2015).
  • In varsta de 45 de ani, Enrique se afla la primul trofeu din cariera de antrenor. Ar mai putea castiga alte doua pana la finalul stagiunii: Cupa Spaniei (duel cu Athletic Bilbao in ultimul act) si Champions League (se va duela cu Juventus in finala).
  • Luis Enrique a bifat 47 de victorii in 56 de meciuri pe banca Barcelonei. A inregistrat sase infrangeri.

Vezi aici golul marcat de Messi, in victoria cu Atletico Madrid:

Imagini cu bucuria Barcelonei pe "Vicente Calderon"