Bayern nu a reusit sa produca minunea, bavarezii fiind eliminati in semifinalele Champions League (victoria cu 3-2 in fata Barcelonei a fost insuficienta). Cu toatea acestea, Pep Guardiola si-a laudat jucatorii si a vorbit si despre fosta sa echipa: "Barcelona a fost mai buna, sper sa castige trofeul. Ar trebui sa fim fericiti ca suntem contemporani cu Messi".

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Despre eliminare

"N-am reusit sa punem probleme Barcelonei pe Camp Nou pentru ca n-am avut aripi. Sunt multumit de performanta echipei mele. Mi-as fi dorit sa am la dispozitie tot lotul insa acest lucru nu s-a putut" - Pep Guardiola.

Despre evolutia lui Messi

"Ma bucur ca Messi a revenit la cea mai buna forma. Asa se prezenta si cand l-am antrenat eu. Este incredibil. Trebuie sa fim fericiti pentru ca suntem contemporani cu el. As putea sa-l compar cu Pele si sunt foarte mandru de anii pe care i-am petrecut impreuna. Vreau sa-mi felicit jucatorii, dar si echipa Barcelonei. Sper sa castige al cincilea trofeu in UEFA Champions League" - Pep Guardiola.

In finala, FC Barcelona va intalni invingatoarea din intalnirea Real Madrid - Juventus Torino programata miercuri. In tur, Juventus s-a impus, scor 2-1.

FC Barcelona a castigat Liga Campionilor de patru ori si s-a calificat in finala pentru a opta oara in istoria sa. Finala Ligii Campionilor va avea loc in 6 iunie, la Berlin.