Directia Nationala Anticoruptie a clasat dosarul privind rezilierea contractului dintre Federatia Romana de Fotbal (FRF) si Victor Piturca, fara ca fostul selectioner al echipei nationale sa achite despagubiri, intrucat "faptele nu exista", informeaza Mediafax.

Victor PiturcaFoto: HotNews / Dan Popescu

"A rezultat din actele dosarului ca, in cauza, nu poate fi pusa in miscare actiunea penala deoarece, conform articolului N punctul 2 din contractul invocat in plangere, raporturile de munca pot inceta oricând prin acordul partilor. Plata despagubirilor despre care se vorbeste in plangerea penala ar fi devenit incidenta doar in situatia prevazuta de articolul N punctul 5 din acelasi contract, text care stipuleaza denuntarea unilaterala a contractului de catre oricare din parti", precizeaza DNA.

Dosarul de urmarire penala a fost deschis de Directia Nationala Anticoruptie, dupa ce patronul FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu a facut o plangere impotriva presedintelui FRF, Razvan Burleanu, legat de rezilierea contractului fostului selectioner Victor Piturca, precizand ca este vorba de abuz in serviciu in acest caz.

Razvan Burleanu era acuzat ca i-a reziliat contractul lui Victor Piturca fara a avea aprobarea Comitetului Executiv al FRF. Burleanu a recunoscut ca, inainte de partida din 11 octombrie 2014, cu Ungaria, din preliminariile Campionatului European din 2016, a semnat cu Victor Piturca o anexa la contract prin care selectionerul renunta la clauza de a fi despagubit in cazul in care e dat afara, iar federatia la cea prin care ar fi primit 500.000 de euro daca antrenorul pleca de buna voie.

Membrii Comitetului Executiv al FRF nu au votat, in sedinta din 27 octombrie 2014, rezilierea contractului fostului selectioner Victor Piturca, decizia de incetare a colaborarii cu tehnicianul nefiind supusa aprobarii, deoarece a fost asumata de presedintele Razvan Burleanu.

Presedintele FRF, Razvan Burleanu, declara, la 27 octombrie 2014, ca FRF nu a fost prejudiciata prin incetarea contractului cu Victor Piturca, precizand ca renuntarea la clauza de reziliere de 500.000 de euro a fost si in "interesul fotbalului românesc". "Daca ati avea cunostinte juridice, prejudiciu nu poate sa fie decat estimat si nu poate fi stabilit decat de o instanta. In niciun caz federatia nu a fost prejudiciata in nuanta pe care dumneavoastra ati dorit sa o introduceti. Va asigur ca toate procedurile in ceea ce priveste rezilierea contractului cu Victor Piturca s-au respectat. Aceasta reziliere este in interesul domnului Piturca, dar si în interesul fotbalului romanesc", spunea presedintele FRF.

Victor Piturca a plecat de la echipa nationala a Romaniei la 16 octombrie 2014, fostul selectioner semnand un contract cu gruparea saudita Al Ittihad, la conducerea careia se afla si in prezent.