Intr-o intalnire care a avut loc joi dimineata, consiliul director al Federatiei Engleze de Fotbal a decis demiterea imediata a tehnicianului Steve McClaren. Brian Barwick, directorul general al Federatiei Engleze de Fotbal a fost desemnat pentru a gasi un nou antrenor principal. El va intocmi o lista cu posibilii antrenori, apoi o va aduce in fata consiliului, pentru a fi luata o decizie.

"Ca orice fani ai Angliei, suntem profund dezamagiti ca nu am reusit sa ne calificam la Euro 2008 si stiu ca Steve McClaren este mai dezamagit decat oricine. Sigur ca nu avem dreptul de a participa la fiecare turneu final, dar aceste calificari sunt foarte asteptate. As vrea sa-i multumesc lui Steve pentru munca si pasiunea depusa aici. Cautarea unui alt antrenor a inceput acum si vom face tot posibilul pentru a gasi omul potrivit!", a declarat Geoff Thompson, presedintele Federatiei Engleze de Fotbal.

Casele de pariuri din insula au facut deja o lista a favoritilor la postul de selectioner. Cele mai mari sanse le are portughezul Jose Mourinho, ramas fara loc de munca dupa demisia de la Chelsea, unde adusese doua titluri de campioana a Angliei in trei ani.

Pe aceeasi lista se mai afla Martin O'Neill, antrenorul lui Aston Villa si brazilianul Luis Felipe Scolari, selectionerul Portugaliei. De asemenea, italianul Fabio Capello, liber de contract dupa despartirea de Real Madrid din vara, a anuntat ca nu ar refuza o propunere din partea Federatiei de la Londra.

Anglia a fost invinsa miercuri seara pe teren propriu de catre reprezentativa Croatiei cu scorul de 2-3, ratand astfel calificarea la turneul final din Austria si Elvetia.