Un cabinet de avocatura din Ploiesti a facut o oferta Ministerului Apararii Nationale in valoare de 120.000 de euro pentru achizitionarea marcii Steaua, aflata in posesia Clubului Sportiv al Armatei din 3 decembrie 2014.

Steaua BucurestiFoto: steauafc.com

"Domnule ministru, subscrisul cabinet de avocatura Nichita Vlad, va informam ca intentionam sa formulam oferta reala de plata pentru sigla intitulata «Steaua Bucuresti» pentru care intelegem sa oferim suma de 120.000 de euro. Oferta este valabila 30 de zile incepand cu data primirii de catre dumneavoastra a prezentei scrisori de intentie", se precizeaza intr-un comunicat de presa, conform Mediafax.

Oferta cabinetului de avocatura pentru marca Steaua este a doua primita de MApN in ultima saptamana.

La 6 mai, compania producatoare de vinuri Cotnari a anuntat public ca intentioneaza sa achizitioneze marca Steaua pentru ca aceasta sa nu isi piarda din valoare ca urmare a disputei dintre Clubul Sportiv al Armatei Steaua si gruparea din Liga I detinuta de Gigi Becali.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a anulat, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabila, marca Steaua Bucuresti înregistrata de gruparea de fotbal detinuta de Gigi Becali, in procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

Clubul de fotbal din Liga I a fost actionat in instanta in 2011 de Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti, care a cerut anularea marcii inregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucuresti a respins aceasta cerere, in 17 aprilie 2012, decizie mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, in 20 decembrie 2013, însa ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

De la decizia ICCJ, cele doua parti au avut mai multe intalniri pentru a discuta despre conditiile de utilizare a marcii Steaua, fara a ajunge la un acord concret.

Conducerea MApN a solicitat FC Steaua zece la suta din totalul veniturilor pentru a-i permite sa foloseasca marca, insa reprezentantii gruparii patronate de Gigi Becali au refuzat, informeaza Mediafax.