Compania producatoare de vinuri Cotnari doreste sa achizitioneze marca Steaua, aflata in prezent in posesia Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti prin decizia irevocabila din 3 decembrie 2014 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

Steaua BucurestiFoto: steauafc.com

Cotnari isi motiveaza intentia de a cumpara marca prin faptul ca nu doreste ca aceasta sa îsi piarda din valoare ca urmare a disputei dintre Clubului Sportiv al Armatei Steaua si gruparea din Liga I detinuta de Gigi Becali.

"Luand la cunostinta din presa despre vanzarea marcii Steaua si fiind interesata de cele mai importante simboluri cu valoare nationala, compania Cotnari isi manifesta interesul de a achizitiona aceasta marca. Compania Cotnari nu doreste ca acest simbol national sa-si piarda din valoare in urma acestei dispute. De aceea, aflata in plina campanie de comunicare «Cotnari - Unic Românesc», compania a decis preluarea marcii Steaua", se mentioneaza intr-un comunicat al companiei.

Producatorul de vinuri sustine ca sigla va fi amplasata in Sala Stefan cel Mare a companiei, alaturi de alte simboluri nationale, "fiind destinata sa perpetueze amintirea singurei echipe din Romania care a castigat Cupa Campionilor Europeni".

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a anulat, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabila, marca Steaua Bucuresti inregistrata de gruparea de fotbal detinuta de Gigi Becali, in procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

Clubul de fotbal din Liga I a fost actionat in instanta in 2011 de Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti, care a cerut anularea marcii inregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucuresti a respins aceasta cerere, in 17 aprilie 2012, decizie mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, in 20 decembrie 2013, insa ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

De la decizia ICCJ, cele doua parti au avut mai multe întâlniri pentru a discuta despre conditiile de utilizare a marcii Steaua, fara a ajunge la un acord concret.

Conducerea MApN a solicitat FC Steaua zece la suta din totalul veniturilor pentru a-i permite sa foloseasca marca, insa reprezentantii gruparii patronate de Gigi Becali au refuzat, informeaza Mediafax.