Pep declara ca Bayern vrea sa joace ofensiv si sa se impuna in Catalunia, dar Barcelona a etalat un fotbal de clasa si numai inspiratia si reflexele uluitoare ale lui Neuer au facut ca scorul la pauza sa fie alb. Bavarezii au dominat inceputul reprizei secunda, iar cand jocul Barcei parea tot mai incalcit, la rampa a iesit Lionel Messi care a reusit doua goluri superbe. Neymar a inscris pe contraatac in prelungirile meciului dand startul fiestei.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Se anunta un retur greu pentru Pep∁ daca nu imposibil, un meci in care totul se va juca pe cartea atacului.

Jucatorii meciului: Messi, din nou ireal si devine cel mai bun marcator din istoria Ligii Campionilor.

Neuer-portarul cu mai multe maini

Repriza secunda

  • min 90+4 GOOOOL Neymar inscrie pe contraatac printre picioarele lui Neuer si fiesta poata sa inceapa in Catalunia
  • min 84 Bayern este naucita in aceste momente. Suarez este lansat pe culoar usor lateral, patrunde singur pana in marginea careului, dar trage mult peste.
  • Min 80 GOOOOL Messi, Messi, Messi, Messi...cum ar striga un comentator argentinian :) Toate superlativele pentru acest jucator. Messi a luat o actiune pe cont propriu, a intrat in careu, l-a culcat din dribling pe Boateng (faza spectacol) si l-a lobat superb pe bravul Neuer.
  • min 77 GOOOL Messi Cand Barca joaca slab la rampa apare Lionel Messi. Dani Alves recupereaza o minge, ii paseaza in marginea careului lui Messi care, profitand de lipsa de marcaj, suteaza imparabil.
  • min 73 Lipsa totala de inspiratie in atacul Barcelonei. Neymar si Iniesta nu mai dribleaza pe nimeni, iar nervozitatea creste in randul catalanilor. Doua reprize diferite pentru Barca.
  • min 63 Neymar trage mult peste din interiorul careului
  • min 60 Sfaturile lui Pep sau odihna au adus un Bayern cu o alta atitudine pe teren care domina jocul. Ocaziile lipsesc insa
  • min 55 Inceput mai greu de repriza pentru catalani care nu reusesc sa se apropie prea mult de poarta lui Neuer

Prima repriza:

Pep declara ca Bayern vrea sa joace ofensiv si sa se impuna in Catalunia, dar Barcelona a etalat un fotbal de clasa in prima repriza avand posesia si ocaziile mai mari si numai inspiratia si reflexele uluitoare ale lui Neuer au facut ca scorul la pauza sa fie alb. Suarez, Neymar si Alves au ratat ocaziile mari pentru Barca, dar Lewandowski a aratat ca bavarezii au calitate si resursele pentru a pune in pericol poarta lui Ter Stegen.

  • min 39 Ce portar este Manuel Neuer?! Dani Alves este lansat excelent pe culoar in careu, preia excelent patrunde si suteaza din cadere de la 10 m, dar Neuer scoate cu dreptul din cadere.
  • min 35 Jocul este frumos, Neymar rateaza o ocazie mare, iar Lewandoski da imediat replica ratand sutul din pozitie de 1-1 cu portarul Barcelonei.
  • min 26 Doua ocazii bune pentru catalani in mai putin de doua minute. In prima faza, Boateng respinge in extremis o pasa in fata portii care ar fi insemnat gol,  iar apoi Suarez reia periculos, dar Neuer respinge incred9ibil cu piciorul. Urias portar germanul.
  • min 15 Barcelona domina partida, dar exagereaza cu jocul de pase care foarte rar ajuge sa fie si verticalizat
  • min 10 Debut echilibrat, echipele se studiaza si sunt preocupate mai mult sa nu greseasca.

Echipe:

Barcelona: Ter Stegen - Dani Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba - Rakitic, Busquets, Iniesta - Messi, Suarez, Neymar (4-3-3). Antrenor: Luis Enrique.

Bayern: Neuer - Rafinha, Boateng, Benatia, Bernat - Alonso-Muller, Lahm, Schweinsteige, Thiago - Lewandowski (4-1-4-1)

"Motivatia este sa jucam semifinala UEFA Champions League si sa ajungem in finala. Vreau sa joc inca o finala. Nu e nicio presiune pentru a ajunge acolo, ci mai degraba o obligatie. Atat Barcelona, cat si Bayern, prin maretia lor, sunt obligate sa ajunga in finala. Suntem obligati sa castigam totul. Acum doi ani, cand Bayern a castigat cu 7-0 la general, accidentarile nu au fost o scuza pentru noi, asa cum nu ar trebui sa fie acum pentru ei. Suntem echipe prea mari pentru a avea scuze" - Lionel Messi.

"Imi place cuvantul tripla. Nu ma feresc de el. Dar profesionistii stiu ca se poate ajunge foarte usor de la 3 la 0. Suntem in pozitia de a face tripla, dar pana nu prinzi ursul, nu ii poti vinde pielea. Primul pas este de a ajunge in finala. Nu cred ca tratamentul special de care va avea parte Messi din partea lui Bayern il va afecta. Bavarezii il cunosc bine pe Leo, dar una e sa il cunosti si alta e sa fii capabil sa il opresti. Bayern si-a schimbat stilul de cand a fost preluat de Guardiola. S-au pastrat lucrurile bune si Pep si-a pus amprenta. Stiti doar ca imi place mult munca lui" - Luis Enrique, antrenor FC Barcelona.

"Trebuie sa inscriem pentru ca suntem in semifinale. Ne va fi greu la Munchen, daca nu marcam pe Camp Nou. Trebuie sa inscriem macar un gol. Ne va fi imposibil sa ne aparam. Ideea noastra e sa atacam. Daca joaca la nivelul maxim, nu exista niciun fundas care sa il poata opri pe Messi. Este imposibil. La ce a aratat in ultimele luni, niciun sistem si niciun antrenor nu il poate opri" - Pep Guardiola, antrenor Bayern Munchen.

  • Ultimul trofeu castigat de Barcelona este Supercupa Spaniei din 2013.
  • Ultima finala de Champions League disputata de catalani a fost in 2011, atunci cand au invins pe Manchester United. Bayern a jucat ultima finala acum doi ani, atunci cand a invins pe Borussia Dortmund.
  • Lionel Messi a inscris pana acum 27 de goluri in Champions League. Se afla la o reusita in spatele lui Cristiano Ronaldo. Portughezul detine recordul competitiei.
  • Messi a evoluat de trei impotriva celor de la Bayern Munchen: a marcat doua goluri si a dat o pasa decisiva.
  • Pep Guardiola se intoarce pe "Camp Nou". In patru ani alaturi de Barcelona, antrenorul a castigat 14 trofee dintr-un total de 19. Este pentru prima data adversarul echipei la care a cunoscut gloria atat ca jucator cat si ca antrenor.