Belgianul Karl Dhont, membru in Comisia de Etica si Disciplina a UEFA, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa sustinuta la Casa Fotbalului, ca autoritatile judiciare romane trebuie sa ancheteze meciul Dinamo Bucuresti - Lazio Roma, din 2007, suspectat ca ar fi fost aranjat, informeaza Mediafax.

"Sunt extrem de interesant in investigarea meciului Dinamo Bucuresti - Lazio Roma. Pentru noi, meciul fiind organizat sub egida UEFA va fi analizat indeaproape. Meciul trebuie anchetat de autoritatile judiciare, pentru ca UEFA si FRF nu au capacitatea legala pentru a ancheta. Din pacate este o situatie foarte delicata, care afecteaza fotbalul romanesc. Trebuie sa va faceti timp sa investigati si sa va asigurati ca nu se fac greseli. Nu uitati ca este o problema internationala, ca sunt oameni implicati, asa cum s-a intamplat in Moldova si Singapore, saptamana trecuta", a declarat Dhont, care a participat la seminarul "Fotbal curat", organizat de FRF la Bucuresti.

DNA a deschis dosar penal pe subiectul meciului Dinamo-Lazio, disputat in august 2007 in preliminariile Ligii Campionilor, in urma declaratiilor care indica aranjarea meciului, aparute in ProSport.

"Blaturile sa faceau la Bucuresti, la hotelul unde stateau oaspetii. Cu putina tocmeala, iesea un pret bun. La meciul cu Lazio, aranjamentul a fost facut inainte de meci. La pauza, li s-a spus jucatorilor: <> E posibil sa fi fost si o treaba la pariuri, sa conduca Dinamo la pauza si sa castige Lazio. Dinu si Borcea au tratat cu Lotito de la Lazio. Pretul a fost vanzarea lui Radu Stefan, care nu valora niciodata 4,5 milioane de euro. L-au luat ca pe o muratura, l-au antrenat apoi bine si a iesit din el un jucator bun", a dezvaluit pentru ProSport Vladimir Cohn, fost actionar la Dinamo.