Comisia de Fond a Sistemului National de Licentiere a respins cererea de acordare a licentei UEFA gruparii Astra Giurgiu, presedintele Comitetului Director, Petre Buduru, declarand ca va ataca decizia la Comisia de Apel, pentru a putea juca in Europa League, informeaza Mediafax.

Gruparea finantata de Ioan Niculae nu a indeplinit criteriul financiar, conform manualului de licentiere, depunand actele prin care dovedea achitarea datoriilor dupa expirarea termenului.

"E o tampenie ce au facut cei de la comisie, nu ne-au acceptat depunerea de documente noi. Astea sunt anti-romanisme, cu domnul Duru in frunte. Am venit cu documente in completare. E vorba de rautate aici, nu de altceva. Nu stiu cine castiga? Noi facem eforturi financiare si nu se iau in calcul documentele conform carora ti-ai indeplinit obligatiile financiare. Au spus ca au fost aduse dupa termen. Sigur, e un regulament. Dar a fost pe data de 14 aprilie, la 8.30. Cine putea deshidea banca la ora 8 sa-i multumeasca pe ei? Sigur ca noi am platit pe la ora 9 si ceva. E inadmisibil ce modalitate au gasit. Au zis ca trebuia sa le aducem pana pe data de 14, dar a fost Pastele pentru toata lumea, pe 13 nici nu s-a lucrat. A fost vorba de rautate, nici nu inteleg cine are de castigat din asa ceva", a declarat Petre Buduru pentru Mediafax.

Oficialul gruparii giurgiuvene este optimist in ceea ce priveste sansele de obtinere a licentei la Comisa de Apel din cadrul Sistemului National de Licentiere. "Vom merge la apel, ce sa facem. Nu e primul caz in care comisia pierde. Normal ca avem sanse la apel. Sunt depuse in termen toate platile, totul e in regula. Am facut dovada platii la toate, numai ca au fost depuse dupa data de 14, cand au spus ei", a adaugat Buduru.

AFC Astra Giurgiu este cel de-al doilea club, dupa CS Universitatea Craiova care nu primeste dreptul de participare in editia viitoare a cupelor europene. Gruparea olteana nu a primit licenta deoarece nu este afiliata de minimum trei ani ca membru al Federatiei Romane de Fotbal.