Gino Iorgulescu, presedintele LPF, a vorbit despre situatia in care se afla fotbalul romanesc, despre cate echipe e bine sa aiba Liga 1 si despre cum poate ajuta insolventa unele cluburi. "Sistemul cu 14 echipe in prima liga este cel mai bun", a precizat Iorgulescu.

Gino IorgulescuFoto: AGERPRES

* Declaratiile lui Gino Iorgulescu au fost facute pentru Digisport.

Despre situatia in care se gaseste fotbalul romanesc

"In opinia mea, fotbalul romanesc se afla intr-o perioada dificila si tranzitorie mai ales din punct de vedere al organizarii sale. Cei care conduc cluburile de Liga 1 ar trebui sa fie ceva mai realisti, pentru ca nu traversam o perioada benefica fotbalului. Pe de alta parte, insolventa in care se afla mai multe cluburi ar trebui sa le disciplineze financiar, sa-i faca pe conducatori ss fie mai realisti in ceea ce priveste previziunea realizarii unui buget" - Gino Iorgulescu.

Despre cele mai importante realizari din mandatul sau

"Cea mai importanta realizare de pana acum, din mandatul meu, este contractul pentru drepturile de televiziune obtinut pentru cluburi si aici trebuie sa spun ca intrarea grupului RCS-RDS in acest contract mi-a dovedit ca s-a inteles cat de importanta este expunerea si cat de importanti sunt banii pentru viata cluburilor" - Gino Iorgulescu.

Despre insolventa

"Insolventa este totusi cea care creeaza premisele unei mai bune organizari a cluburilor, asa cum spuneam mai sus. De asemenea, limitarea bugetelor la ceea ce investitorii pot aduce din punct de vedere financiar ar fi inca o solutie. Ar trebui ca bugetul sau sa fie suta la suta construit pe acest aport al finantatorilor" - Gino Iorgulescu.

Despre posibilitatea retrogradarii echipelor aflate in insolventa

"Nu! Cum am spus, insolventa poate fi benefica daca in perioada celor trei ani, cat dureaza in mod normal o astfel de stare financiara, conducatorii vor intelege sa nu mai semneze cu jucatorii contracte pe care apoi nu le pot plati" - Gino Iorgulescu.

Despre sistemul cu 14 echipe din Liga 1

"Am simtit unele nemultumiri din partea catorva dintre conducatori, dar in final cu totii au inteles ca sistemul cu 14 echipe, cu play-off si play-out poate creste competitivitatea intrecerii, o poate face mai interesanta si mai atractiva, iar pe cale de consecinta poate readuce spectatorii in tribune in numar mare" - Gino Iorgulescu.

Din ce in ce mai putini spectatori in tribune

"Am facut o analiza in cadrul Ligii si am constatat ca numarul spectatorilor e un pic mai mare in acest sezon. Dar important este ca in aceasta editie retrogradeaza sase echipe si, deja, tensiunea provocata de miza partidelor in care sunt angrenate echipele aflate in pericol, aduce mai multi oameni in tribune. La anul insa, in sistemul cu 14 echipe, sunt convins ca vom vorbi cu adevarat de un public numeros in tribune", a conchis Gino Iorgulescu.