​La putin timp dupa tragedia aviatica din muntii Alpi (pe 24 martie, un avion al Germanwings s-a prabusit, iar 150 de persoane au murit), Arda Turan s-a fotografiat in cockpit-ul aeronavei care aducea acasa nationala de fotbal a Turciei, informeaza dailymail.co.uk. Pilotii risca cel putin o amenda pentru ca au incalcat regula "safe cockpit".

Arda TuranFoto: dailymail.co.uk

Turcia s-a impus cu 2-1 in meciul amical cu Luxemburg, iar pe drumul de intoarcere Arda Turan a fost lasat sa intre in cockpit, pentru a le ura coechipierilor felicitari pentru victorie de la microfonul pilotului. In plus, jucatorul celor de la Atletico Madrid s-a asezat la mansa avionului, acolo unde i s-a facut o poza.

Evenimentul a produs un adevarat scandal, Autoritatea Aeriana Civila din Turcia sesizandu-se in aceasta privinta. Pilotii aeronavei au fost aspru criticati pentru incalcarea regulii de "safe cockpit".

Conform dailymail.co.uk, pe langa o amenda (ar putea fi de cel putin 260 de lire sterline), pilotii risca sa fie suspendati din activitate pentru o perioada determinata.

Pe 24 martie 2015, un avion al companiei Germanwings s-a prabusit in Alpi, iar toate cele 150 de persoane de la bord au murit. Conform procurorilor francezi, aeronava ar fi cazut dupa ce copilotul a blocat usa de la cabina pilotilor si ar fi dus intentionat avionul catre prabusire.