Steaua nu va disputa niciun meci pe stadionul din Bulevardul Ghencea in sezonul 2015-2016, dupa refuzul Clubului Sportiv al Armatei de a prelungi contractul de inchiriere, liderul Ligii I urmand sa evolueze exclusiv pe Arena Nationala, sustine Mediafax.

Stadionul GhenceaFoto: Hotnews

Ca urmare a refuzului CSA Steaua privind inchirierea unui contract de inchiriere a bazei sportive Steaua din Bulevardul Ghencea, conducerea gruparii de fotbal a semnat un contract pe tot sezonul pentru Arena Nationala.

FC Steaua a achitat si taxele pentru omologarea Arenei Nationale de catre Liga Profesionista de Fotbal.

Incepand cu sezonul urmator, formatia condusa de Costel Galca nu va mai efectua antrenamentele pe terenurile din cadrul bazei sportive din Bulevardul Ghencea. Oficialii stelisti au incheiat un contract pentru folosirea terenurilor de antrenament de la Centrul de Fotbal Mogosoaia.

Clubul finantat de Gigi Becali se afla de mai mult timp in conflict cu CSA Steaua Bucuresti dupa ce gruparea Armatei a cerut in instanta, in 2011, anularea marcii inregistrate de echipa din Liga I. Tribunalul Bucuresti a respins aceasta cerere, in 17 aprilie 2012, decizie mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, in 20 decembrie 2013, insa ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

De la decizia ICCJ, cele doua parti au avut mai multe intalniri pentru a discuta despre conditiile de utilizare a marcii Steaua, fara a ajunge la un acord concret.

Conducerea MApN a solicitat FC Steaua 10% din totalul veniturilor pentru a-i permite sa foloseasca marca, insa reprezentantii gruparii patronate de Gigi Becali au refuzat.