Campionatul European din 2016 va fi transmis integral de Dolcesport, care a cumparat drepturile de transmie de la UEFA, potrivit unui comunicat al companiei. Toate cele 51 de meciuri vor putea fi urmarite pe canalele televiziunii detinute de Telekom, iar 28 dintre acestea vor fi transmise in exclusivitate, ceea ce inseamna ca 23 de meciuri vor fi transmite si de alt canal.

HotNews.roFoto: Hotnews

Reamintim ca TVR sustinea, in urma cu o luna, ca nu are fondurile necesare pentru a plati catre UEFA drepturile de difuzare ale meciurilor de la Euro 2016 - circa 4,5 milioane de euro. La acel moment, Stelian Tanase, seful TVR, promova ideea unui proiect de lege prin care „să se reglementeze accesul tuturor cetăţenilor la evenimentele de importanţă majoră, naţionale şi internaţionale”, adica o interventie a statului in achizionarea de catre TVR a drepturilor de transmisie.

"Ne-am dorit aceasta competitie si am cumparat-o direct de la forul european pentru a oferi romanilor cel mai mare eveniment fotbalistic al anului 2016, la care speram sa participe si Nationala condusa de Anghel Iordanescu" - Vlad Enachescu, directorul general Dolce Sport.

"Vara anului 2016 va fi una mult asteptata de microbisti. Cele mai bune 24 de echipe reprezentative se vor întâlni la Campionatul European din Franta (10 iunie – 10 iulie), unde si Nationala României are sanse mari de calificare, ocupând în acest moment primul loc în Grupa F preliminara. Dolce Sport este singura televiziune din România care va transmite toate cele 51 de partide ale celei mai mari competitii fotbalistice din Europa, iar 28 de partide vor fi putea fi vizionate exclusiv pe canalele Dolce Sport", se precizeaza in comunicatul de presa remis redactiei HotNews.ro.

Pozitia TVR-ului

"Televiziunea Română rămâne în cursa pentru achiziţionarea drepturilor de difuzare TV a opţiunii free to air pentru Campionatul European de fotbal din 2016.

Pachetul vizat conţine 23 de partide şi include obligatoriu meciurile echipei Naţionale, în cazul în care aceasta se califică, precum şi pe cele din fazele eliminatorii (sferturi, semifinale, finala).

Situaţia financiară a TVR este una extrem de dificilă, însă televiziunea publică face toate diligenţele necesare pentru ca toţi telespectatorii din România să aibă acces la evenimentele de importanţă majoră, aşa cum sunt ele definite în Hotârârea Guvernului nr. 47/2003 *. În acest sens, TVR a transmis Guvernului României, prin Ministerul Culturii, în vederea însuşirii lui ca iniţiativă legislativă, o propunere legislativă de modificare a Legii nr. 41/1994 de organizare şi funcţionare a TVR, în sensul asigurării de la bugetul de stat a surselor financiare necesare achiziţionării drepturilor privind transmisiile evenimentelor de importanţă majoră stabilite prin HG nr. 47/2003", se precizeaza intr-un comunicat de presa al TVR.