Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a ridicat provizoriu interdictia de a legitima jucatori in cazul gruparii CFR Cluj, insa a pastrat penalizarea de 24 de puncte decisa de FRF pentru clubul ardelean din cauza datoriilor catre mai multi jucatori.

CFR ClujFoto: cfr1907.ro

"Astazi (n.r. - vineri) clubul nostru a obtinut un raspuns favorabil cu privire la suspendarea provizorie a masurii de interdictie a dreptului de a face transferuri si/sau de a legitima jucatori.

Privim astfel cu incredere spre o solutionare favorabila si a dosarului de fond in cel mai scurt timp", se arata intr-un comunicat al CFR Cluj, citat de Mediafax.

La 4 februarie, Comisia de Disciplina a FRF a sanctionat CFR Cluj pentru neexecutarea hotararilor Camerei Nationale pentru Solutionarea Litigiilor (CNSL), pentru neachitarea datoriilor catre cinci fotbalisti, cu interzicerea dreptului de a transfera sau legitima jucatori in calitate de club cesionar si scaderea a cate patru puncte pentru fiecare dosar, 24 de puncte in total.

Cei cinci jucatori sunt Daniel Stana, Laszlo Sepsi, Claudiu Voiculet, Ioan Hora si Vasile Maftei, cu mentiunea ca ultimul a avut doua dosare deschise la CNSL.

Comisia de Recurs a FRF a respins, la 20 februarie, memoriul gruparii CFR Cluj, mentinand sanctiunea cu 24 de puncte de penalizare dictata de Comisia de Disciplina.

La mijlocul lunii martie, TAS a respins cererea clubului CFR Cluj de suspendare a sanctiunii cu depunctarea, dictata de Comisia de Disciplina a FRF, pana la judecarea recursului de catre instanta de la Lausanne.

Ca urmare a penalizarii, CFR Cluj, care ocupa locul 2 in clasamentul Ligii I la finalul turului, cu 34 de puncte, a ajuns pe ultimul in clasamentul Ligii I. Formatia ardeleana are acum 12 puncte, dupa 23 de etape.