Victor Piturca a demisionat de la nationala Romaniei in data de 16 octombrie 2014, antrenorul plecand de la prima reprezentativa fara sa plateasca vreo despagubire. DNA a intrat pe fir si ancheteaza acest lucru, informatia fiind confirmata de Razvan Burleanu, presedintele FRF.

Victor PiturcaFoto: HotNews / Dan Popescu

Invitat marti seara in studiourile Digisport, Razvan Burleanu a precizat ca DNA ancheteaza modul in care fostul selectioner a plecat de la nationala Romaniei.

"Stiu ca DNA investigheaza plecarea lui Victor Piturca de la echipa nationala. Nu am fost chemat la DNA, nu am mai multe informatii", a spus presedintele FRF la Digi Sport.

Piturca avea in contact o clauza conform careia era nevoit sa plateasca 500.000 de euro in cazul in care isi da demisia. Cu toate ca acest lucru s-a intamplat (fostul selectioner a plecat la Al-Ittihad, in Arabia Saudita), antrenorul nu a platit nicio despagubire.

De unde a plecat ancheta DNA

Investigatia DNA a inceput dupa o plangere facuta de un grup de sustinatori ai Universitatii Craiova. Acestia il acuza pe Burleanu ca ar fi reziliat intelegerea cu Piturca fara sa aiba aprobarea Comitetului Executiv al FRF.

Cum a motivat Razvan Burleanu decizia

Pe 27 octombrie 2014, presedintele FRF preciza ca federatia nu a fost prejudiciata prin incetarea contractului cu Victor Piturca. "Daca ati avea cunostinte juridice, prejudiciu nu poate sa fie decat estimat si nu poate fi stabilit decat de o instanta. In niciun caz federatia nu a fost prejudiciata in nuanta pe care dumneavoastra ati dorit sa o introduceti. Va asigur ca toate procedurile in ceea ce priveste rezilierea contractului cu Victor Piturca s-au respectat. Aceasta reziliere este in interesul domnului Piturca, dar si in interesul fotbalului romanesc" - Razvan Burleanu.

Piturca nu putea fi tinut cu forta

"Inaintea meciului cu Ungaria s-a semnat un act aditional la acest contract (n.r. - cu Victor Piturca). Era un meci de maxima importanta, care putea fi castigat, dar care putea fi si pierdut, am luat decizia de a semna acest act aditional astfel incat fiecare dintre parti putea sa denunte contractul fara plata niciunei cauze. M-am gandit ca, in contextul in care am fi suferit ca echipa nationala un esec cu Ungaria urmat de un esec sau un rezultat nu pozitiv cu Finlanda, sa am aceasta posibilitate de a nu trebui sa platesc, nu eu, ci FRF, incetarea contractului cu selectionerul. Mai mult decat atat, echipa nationala nu este un loc unde sa tii pe cineva cu forta. Daca un angajator tine pe cineva cu forta, ce performante ar mai avea angajatul la locul de munca? Acesta a fost gandul si cu Victor Piturca, sa nu tin cu sila la nationala pe cineva care nu isi mai doreste acest lucru. Victor Piturca nu voia sa plateasca absolut niciun ban. Ar fi ramas. si am optat pentru aceasta perspectiva", a completat Burleanu.

Mircea Sandu a spus ca Burleanu va ajunge la DNA

Pe 17 octombrie 2014, Mircea Sandu (fostul presedinte al FRF) a avertizat asupra faptului ca Razvan Burleanu va ajunge la DNA, pentru ca a adus prejudicii financiare FRF-ului de peste "un milion de euro" prin rezilierea contractului lui Victor Piturca, fara a solicita despagubiri financiare, asa cum era prevazut in contract.