Federatia Romana de Fotbal doreste, prin "Planul strategic pentru dezvoltarea fotbalulului din Romania 2015-2020", intrat in posesia MEDIAFAX, modificarea Codului Fiscal, astfel incat cluburile sa nu mai fie nevoite sa plateasca Taxa pe Valoare Adaugata (TVA) pentru transferurile jucatorilor, informeaza Mediafax.

Prin modificarea Codului Fiscal, FRF mai doreste reducerea TVA de la 24 la suta la 9 la suta pentru accesul la evenimentele sportive.

"Proiectul de modificare a Codului Fiscal cuprinde masuri de relaxare fiscala pentru sport si noi prevederi referitoare la sponsorizare: sponsorizarea sa fie deductibila pana intr-un procent unic de 24 la suta din impozitul pe profit datorat; neimpozitarea primelor si indemnizatiilor sportive acordate de catre cluburile sportive pentru calificarea la competitiile oficiale europene si mondiale; reducerea cotei de TVA pana la un procent de 9 la suta pentru accesul la evenimente sportive si utilizarea bazelor sportive; scutirea de TVA pentru transferul unui jucator; datoriile cluburilor constand in TVA neachitat sa poata fi transformate in fonduri de investitii pentru infrastructura sportiva; reducerea cotelor contributiilor sociale cu un procent de 50 la suta pentru veniturile din sport", se arata in planul realizat de FRF.

Potrivit FRF, in curs de finalizare si mediere se mai afla modificarile pentru Legea Sportului, in urma discutiilor cu privire la modificarea Legii Sportului ce au avut loc in perioada august - octombrie 2014 in cadrul grupului de lucru organizat la MTS si COSR.

Totodata, FRF sustine ca infractiunile de coruptie din sport urmeaza sa fie incriminate distinct prin modificarea Legii 78/2000 sau a Codului Penal.

Federatia Romana de Fotbal a elaborat "Planul strategic pentru dezvoltarea fotbalului din Romania 2015-2020", cu obiective precise si detaliate pe care promite sa le puna in practica. Documentul ar urma sa fie prezentat membrilor afiliati in urmatoarea sedinta a Adunarii Generale a FRF, din 30 martie.

Planul realizat de FRF este structurat in jurul a cinci obiective strategice pentru perioada amintita: calificarea echipei nationale la toate cele trei turnee finale CE 2016, CM 2018, CE 2020, cresterea substantiala a numarului de practicanti si de persoane implicate in fenomenul fotbalistic, dezvoltarea fotbalului feminin si a futsalului (cresterea performantei echipelor nationale), construirea unei culturi organizationale care sa devina suport pentru performanta sportiva si cresterea atractivitatii si a vizibilitatii jocului de fotbal.