Comisia de Recurs a FRF a respins memoriul gruparii CFR Cluj mentinand sanctiunea cu 24 de puncte de penalizare dictata de Comisia de Disciplina ca urmare a neachitarii datoriilor catre cinci fosti jucatori, informeaza site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.

CFR ClujFoto: cfr1907.ro

Conducerea clubului ardelean a atacat sanctiunea disciplinara, insa membrii Comisiei de Recurs au respins ca nefondate cererile in litigiile cu fotbalistii Daniel Stana, Laszlo Sepsi, Claudiu Voiculet, Ioan Hora si Vasile Maftei.

Comisia a respins ca inadmisibile şi recursurile facute de CFR Cluj in litigiile cu Damjan Djokovic, Liviu Ganea si Felice Piccolo, in urma carora gruparea ardeleana fusese sanctionata cu cate 7.000 lei penalitate sportiva.

Avand in vedere decizia Comisiei de Recurs, CFR Cluj îşi mai poate recupera cele 24 de puncte doar în urma unui proces la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS).

La 4 februarie, Comisia de Disciplina a FRF a sanctionat CFR Cluj pentru neexecutarea hotarârilor Camerei Nationale pentru Solutionarea Litigiilor (CNSL), în speta neachitarea datoriilor catre cinci fotbalişti, cu interzicerea dreptului de a transfera sau legitima jucatori în calitate de club cesionar şi scaderea a câte patru puncte pentru fiecare dosar, în total 24 de puncte. Cei cinci jucatori sunt Daniel Stana, Laszlo Sepsi, Claudiu Voiculet, Ioan Hora şi Vasile Maftei, cu mentiunea ca ultimul a avut doua dosare deschise la CNSL.

In cazul in care decizia ramane definitiva, formatia ardeleana ajunge pe ultimul loc in clasamentul Ligii I.

CFR Cluj ocupa locul 2 in clasamentul Ligii I la finalul turului, cu 34 de puncte.

Tot la 4 februarie, Tribunalul Specializat Cluj a admis cererea societatii care administreaza clubul CFR Cluj de deschidere a procedurii generale a insolventei, stabilind termen pentru continuarea procesului data de 8 mai, sustine Mediafax.