Petrolul a intrat in mod oficial in insolventa, dupa ce Tribunalul Prahova a admis cererea gruparii din Liga 1. Formatia de pe "Ilie Oana" este a sasea echipa din campionatul intern care intra in insolventa. Termenul pentru continuarea procesului este data de 6 aprilie.

Stadionul Ilie Oana din PloiestiFoto: Hotnews

A fost stabilit si administratorul judiciar - societatea Via Insolv SPRL.

"Admite cererea debitoarei, dispune deschiderea procedurii generale a insolventei fata de debitoare (n.r. - FC Petrolul SA). Desemneaza administrator judiciar provizoriu pe VIA INSOLV SPRL, care va indeplini atributiile prevazute de art. 58 din lege, cu un onorariu de 1.500 lei", se arata in solutia Tribunalului Prahova publicata pe portalul instantelor de judecata, conform Mediafax.

Petrolul Ploiesti s-a inscris, vineri, pe lista echipelor din Liga 1 care au intrat in insolventa. CFR Cluj, Otelul, Rapid, U Cluj si Dinamo se aflau deja in insolventa si nu au dreptul de a participa in cupele europene. In aceste conditii, conform situatiei de acum din clasament, in competitiile europene ar putea evolua in mod sigur Steaua (locul 1), in timp ce pentru celelalte pozitii se lupta Astra (locul 2), FC Botosani (locul 6) si Viitorul (locul 8).

Citeste si Liga 1 - Campionatul insolventelor - Cine ar putea reprezenta Romania in cupele europene in sezonul viitor