​Aflata in fata unui nou sezon dezastruos in Serie A, AC Milan vrea sa isi faca stadion nou, unul 100% ecologic, dupa cum anunta Gazzetta dello Sport. Arena ar urma sa fie amplasata in cartierul Portello, in apropierea "Casa Milan" (sediul fostei campioane a Europei).

HotNews.roFoto: Hotnews

Milan traverseaza un nou sezon cenusiu. Cu doar 29 de puncte acumulate dupa 21 de etape, echipa lui Pippo Inzaghi este departe de zona Champions League (se afla la zece puncte de Napoli - echipa aflata pe ultimul loc care duce in Liga).

Jocul echipei scartaie, iar in ultimele sezoane Milanul a adus numai jucatori liberi de contract. In aceste conditii, cuvantul "performanta" a devenit unul strain in curtea fostei campioane a Europei.

Cum rezultatele bune sunt departe de Milan, atunci conducatorii formatiei din Serie A s-au gandit ca este nevoie de un suflu nou. Astfel, AC Milan vrea sa isi construiasca un stadion nou.

Barbara Berlusconi (fiica lui Silvio Berlusconi) a venit cu planul noii arene. Va fi una 100% ecologica, va costa aproximativ 320 de milioane de euro si va amplasata in cartierul Portello.

Noul stadion va avea un acoperis mobil, care are menirea de a izola perfect arena din punct de vedere fonic (va fi amplasata intr-o zona centrala a orasului Milano).

Stadionul ar urma sa aiba 48.000 de locuri, mult sub ceea ce ofera San Siro - actuala arena a milanezilor (82.955 de locuri). Oficialii gruparii italiene anunta ca vor fi realizate multe locuri de munca cu ocazia acestui proiect (aproximativ 1000).

Noul stadion nu va depasi 30 de metri inaltime si va avea o adancime de 10 metri (n.r. sub nivelul drumului). In luna martie a acestui an, proiectul va fi adus oficial in discutie, pentru a se vedea daca va fi aprobat sau nu.

Vezi aici cum va arata noul stadion al celor de la AC Milan: