"FIFA si-a pierdut credibilitatea. S-a intors mult in trecut. I-am spus in urma cu trei saptamani lui Joseph Blatter: 'Sepp, vreau sa modernizez FIFA. Este o modernizare pe care lumea o cere'. Aceste alegeri sunt precum fotbalul. Nu intotdeauna castiga echipa cea mai puternica, exista si surprize", a spus Van Praag, miercuri, la lansarea candidaturii la presedintia FIFA.

Michael van Praag, in varsta de 67 de ani, a prezentat cele cinci scrisori de sustinere necesare pentru validarea candidaturii. Cele cinci federatii care il sustin pe Van Praag, pe langa Olanda, sunt Belgia, Suedia, Scotia, Romania si Insulele Feroe.

Pe langa olandezul Michael van Praag si actualul presedinte Joseph Blatter, la sefia FIFA si-a mai anuntat candidatura portughezul Luis Figo, francezii David Ginola si Jerome Champagne si printul iordanian Ali bin Al Hussein.

FRF a anuntat, miercuri, ca il sustine la aceste alegeri pe Michael van Praag, presedintele federatiei olandeze.

Depunerea candidaturilor se poate face pana la 29 ianuarie. Alegerile vor avea loc la 29 mai, iar elvetianul Joseph Blatter, in functie din 1998, este marele favorit.