Adunarea Generala a LPF a adoptat, marti, mai multe modificari ale regulamentului, care urmeaza sa fie inaintate Comitetului Executiv al FRF una dintre acestea facand referire la interzicerea legitimarii de jucatori extracomunitari fara minimum trei selectii la echipele nationale, informeaza Mediafax.

Noul pachet de masuri prin care LPF doreste incurajarea formarii jucatorilor la nivel national urmeaza sa fie inaintat spre aprobare Comitetului Executiv al FRF, aplicarea acestuia fiind programata pentru returul sezonului 2016-2017 al Ligii I.

"Au fost votate mai multe masuri prin care sa fie incurajata formarea jucatorilor la nivel national. In ceea ce priveste jucatorii din afara UE avem o propunere. La nivelul Ligii I avem nevoie doar de vedete si ca atare se va putea legitima un jucator non-UE numai daca acela, in sezonul anterior legitimarii, a fost convocat la echipa nationala de cel putin trei ori, pe categorii de varsta, bineinteles", a declarat, marti, secretarul general al LPF, Justin Stefan.

El a mentionat ca gruparile nu vor putea avea un lot mai mare de 25 de jucatori.

"Plecand de la regulile UEFA, peste un sezon si jumatate devine obligatoriu ca numarul maxim de jucatori din lotul unei echipe sa fie de 25, la fel ca in competitiile UEFA si alte campionate europene importante. De asemenea, devine obligatoriu ca in lotul de 25 de jucatori fiecare echipa sa aiba patru jucatori formati la nivel national (n.r. - jucatori care au fost legitimati la cluburi afiliate la FRF pe intervalul de varsta 15-21 de ani) si patru la nivel local (n.r. - jucatori care in intervalul de varsta 15-21 de ani au fost legitimati la clubul actual pentru trei sezoane sau 36 de luni). Aceste reguli sunt aprobate si se vor aplica din returul editiei 2016-2017. Propunerea va fi inaintata catre FRF si apoi introdusa in regulamentul Ligii I", a explicat Justin Stefan.