Presedintele Consiliului de Administratie al FC Steaua, Valeriu Argaseala, a declarat, miercuri, ca gruparea "ros-albastra" va folosi marca FCSB in returul Ligii I, aceasta urmand sa apara pe tabela de marcaj la numele echipei, pe echipamentul de joc si pe insemnele clubului, informeaza Mediafax.

"De acum incolo pe tabela stadionului va scrie FCSB. In momentul asta, sigla Stelei va fi acea sigla rotunda cu steaua cu opt colturi, cu acea cruce rosie, cu conturul galben, care este foarte buna", a spus Argaseala.

Valeriu Argaseala a afirmat ca Steaua nu poate negocia cu Ministerul Apararii Nationale conditiile in care va putea folosi in continuare insemnele vechi, deoarece regulamentele armatei nu permit acest lucru decat dupa parcurgerea anumitor etape.

"Noi suntem de acord sa negociem aceasta sigla, insa nu trebuie uitat ca noi am adus valoare acestei sigle, noi am adus-o in prim plan, altfel aceasta sigla nu ar fi avut valoare. Uitati-va in regulamentele militare si vedeti care este procedura unei evaluari, asta inseamna timp si in al doilea rand aceasta marca nu ar fi avut niciun fel de valoare daca ar fi fost purtata pe tricourile unei echipe care nu a facut performanta. Valoarea acestei marci este data de performanta clubului nostru, nu este o marca cu o valoare intrinseca daca ar fi agatata intr-un cuier sau pusa pe un perete. Este blazonul purtat de cineva care aduce aceasta valoare. Armata trebuie sa isi faca procedurile, iar noi avem aceasta emblema. Nu e niciun fel de problema. Noi ne dorim aceasta emblema. Procedura din regulamentele militare nu este aceeasi cu cele din civilie. Armata e incorsetata de regulamentele pe care le are", a completat Argaseala.

Valeriu Argaseala este de parere ca in momentul in care finantatorul Gigi Becali va fi eliberat din inchisoare, negocierile cu MApN vor fi accelerate. Totusi, el a precizat ca Becali este multumit si de insemnele pe care Steaua le va folosi din retur. "Eu sunt convins ca in momentul in care domnul Becali va fi eliberat vor avea loc multe alte discutii, multe alte intalniri care vor duce la lamurirea multor lucruri. Domnul Becali a spus ca marca noastra noastra pe care o purtam acum este foarte frumoasa, iar cea veche pe care am avut-o nu ar putea sa aiba in momentul asta o anumita intrebuintare, decat numai dupa ce Armata va fi disponibila sa faca lucrul asta", a adaugat Argaseala.

Intrebat cine a realizat designul noii embleme, Argaseala a raspuns: "Stema a fost facuta de un hai sa ii zicem designer. Am primit foarte multe oferte si forme pentru a face aceasta marca".

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a anulat, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabila, marca Steaua Bucuresti inregistrata de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, in procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.