Magistratii Tribunalului Prahova au dispus, marti, scoaterea din arest preventiv si plasarea in arest la domiciliu a actionarilor Petrolul Ploiesti, Daniel si Nicolae Capra, si a directorului general al clubului, Marius Bucuroiu, acuzati de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 15 milioane de euro, anunta Mediafax.

Judecatorii Tribunalului Prahova, instanta pe rolul careia se afla dosarul de evaziune fiscala in care au fost inculpati patronii clubului de fotbal Petrolul Ploiesti, au dispus, marti, scoaterea din arest preventiv si plasarea in arest la domiciliu a actionarilor clubului ploiestean, fratii Daniel Capra si Nicolae Capra, a directorului general al clubului, Marius Bucuroiu, si a altor trei inculpati din acest dosar.

Un al saptelea inculpat din dosar, aflat si el in arest preventiv, a fost pus sub control judiciar pentru o perioada de 60 de zile.

Decizia instantei nu este definitiva si poate fi contestata de catre procurorii DIICOT, care instrumenteaza acest dosar si care au dispus trimiterea in judecata a celor sapte, alaturi de alti noua inculpati.

In 18 decembrie 2014, procurorii DIICOT Ploiesti au trimis in judecata 16 inculpati, intre care actionarii clubului de fotbal Petrolul Ploiesti, sotiile acestora si directorul general al clubului ploiestean, sub acuzatiile de constituire de grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani.

Patronii clubului de fotbal Petrolul Ploiesti si ceilalti inculpati din acest dosar sunt acuzati ca au creat un circuit economic fictiv prin care au produs un prejudiciu de 15.400.000 de euro prin actiuni de evaziune fiscala si spalare de bani.