Pedepsita de FIFA dupa ce a comis unele nereguli in realizarea transferurilor uneor fotbalisti minori, FC Barcelona a facut recurs la TAS. Decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv a sosit marti, iar ea este una clara: formatia catalana ramane cu interdictia de a achizitiona jucatori pana in 2016.

HotNews.roFoto: Hotnews

In urma deciziei Tribunalului de la Lausanne, FC Barcelona nu va putea transfera jucatori pana in luna ianuarie a anului 2016. In aceste conditii, formatia catalana se va putea intari doar cu jucatori de la echipa a doua. In plus, Barca a fost amendata de FIFA si cu 370.000 de euro.

FIFA a anuntat, pe 2 aprilie 2014, ca a aplicat mai multe sanctiuni echipei FC Barcelona.

Motivul

FIFA a luat aceasta decizie din cauza transferurilor facute de campioana Spaniei in ceea ce priveste zece minori, in perioada 2009-2013. Neregulile au fost gasite in procesul de legitimare a zece jucatori care nu implinisera varsta de 18 ani.

"Comisia de Disciplina a considerat infractiunea ca fiind una grava si a decis sa sanctioneze clubul cu interdictia de transfer, la nivel national si international, pentru doua perioade consecutive de transferuri (vara 2014 si iarna 2015), precum si cu o amenda de 450.000 franci elvetieni (n.r. echivalentul a 370.000 de euro)", se precizeaza pe site-ul oficial al FIFA.