Napoli a castigat pentru a doua oara in istorie Supercupa Italiei, formatia pregatita de Rafa Benitez trecand de Juventus, scor 8-7, dupa executarea loviturilor de la 11 metri (meciul s-a disputat la Doha). Dupa 90 de minute de joc, scorul a fost 1-1, iar dupa 120 a fost 2-2.

HotNews.roFoto: Hotnews

Juventus a inceput in forta partida, iar Tevez a deschis scorul in minutul 5, dupa o mare eroare a apararii celor de la Napoli. Higuain a adus egalarea in minutul 68 si a impins partida in prelungiri.

Acelasi Tevez a mai punctat o data (106'), insa Higuain avea sa egaleze cu doar doua minute inainte de incheierea minutelor de prelungire (118').

La loteria penatiurilor, cele doua echipe au inceput cu doua ratari (Tevez, respectiv Jorginho), iar apoi au urmat cate cinci goluri de ambele parti. Juventus a avut doua sanse de a se impune, insa Chiellini si Pereyra au ratat. Pana la urma, Napoli s-a impus cu 6-5, trecandu-si astfel in palmares a doua Supercupa a Italiei din istorie.

Ce s-a intamplat la penaltiuri:

Juventus: Tevez (a ratat), Vidal (a inscris), Pogda (a inscris), Marchisio (a inscris), Morata (a inscris), Bonucci (a inscris), Chiellini (a ratat), Pereyra (a ratat), Padoin (a ratat).

Napoli: Jorginho (a ratat), Ghoulam (a inscris), Albiol (a inscris), Inler (a inscris), Higuain (a inscris), Gargano (a inscris), Mertens (a ratat), Callejon (a ratat), Koulibaly (a inscris).