Reprezentantii FC Steaua si CSA Steaua au ajuns, in cursul zilei de luni, la un acord valabil pana pe 15 decembrie, in urma caruia echipa de fotbal poate folosi sigla si numele pentru ultimele doua partide din acest an.

Steaua BucurestiFoto: steauafc.com

"In urma discutiilor purtate reprezentantii celor doua cluburi au stabilit, de comun acord, urmatoarele: 1. Cele doua cluburi au luat act de decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie; 2. Cluburile au ajuns la o intelegere astfel incat sa nu afecteze activitatea echipei de fotbal in campionat si in cupele europene si sa nu produca prejudicii de imagine celor doua cluburi sau sportului romanesc, valabila pentru meciurile care se vor desfasura in cele doua competitii pana la data de 15 decembrie 2014; 3. Dupa aceasta data cele doua cluburi vor continua discutiile si vor elabora termenii viitoarei colaborari, definitivand elementele concrete de punere in practica a deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie" , se arata in comunicatul FC Steaua si CSA Steaua, citat de Mediafax.

Reprezentantii celor doua grupari s-au intalnit, luni, la sediul CSA Steaua, pentru a discuta pe tema situatiei generate de decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie din data de 3 decembrie 2014. La intalnire au participat presedintele clubului de fotbal, Valeriu Argaseala, vicepresedintele Iulian Gheorghisor, iar CSA Steaua a fost reprezentat de presedintele clubului George Boroi si membrii Consiliului de conducere.

Steaua va juca in aceasta saptamana, joi, in Liga Europa, de la ora 22.05, pe teren propriu, cu Dinamo Kiev, in ultima etapa a grupei J a competitiei, si duminica, de la ora 20.00, in deplasare, cu CSMS Iasi, in sferturile de finala ale Cupei Ligii, acestea fiind ultimele meciuri oficiale din 2014 ale echipei antrenate de Constantin Gâlca.

Instanta suprema a anulat, miercuri, printr-o decizie irevocabila, marca Steaua Bucuresti inregistrata de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, in procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a anulat, prin decizia de miercuri, marca Steaua Bucuresti inregistrata sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA.

Clubul de fotbal detinut de Gigi Becali a fost actionat in instanta in 2011 de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucuresti, care a cerut anularea marcii inregistrate de cel dintai.

Tribunalul Bucuresti a respins aceasta cerere, in 17 aprilie 2012, decizie mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, in 20 decembrie 2013.

ICCJ a pronuntat miercuri o decizie finala in acest proces, dand castig de cauza Clubului Sportiv al Armatei.