Aventura lui Dan Petrescu in Qatar nu a durat prea mult, antrenorul despartindu-se de echipa Al Arabi dupa doar cateva luni. Obiectivul antrenorului roman este unul clar: sa se intoarca in Rusia. Informatia a fost confirmata de Nicolae Parnau, impresarul lui Petrescu.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Petrescu pleaca de la Al Arabi. O neintelegere cu privire la viziunea asupra fotbalului. Mai sunt de incheiat actele. Unul dintre principalele lui obiective este sa se intoarca in Rusia. A lucrat cinci ani cu placere in aceasta tara si vrea sa revina", a declarat Parnau, precizand ca tehnicianul nu are nicio oferta in acest moment, sustine Mediafax.

Dan Petrescu a rezistat in Qatar mai putin de jumatate de an, antrenorul fiind demis dupa o noua infrangere. Al-Arabi a obtinut doar trei victorii in 11 meciuri, iar Petrescu a fost indepartat. In locul sau a fost numit Jose Daniel Carreno, din Uruguay, fost antrenor al celor de la Al Nassr, in Arabia Saudita.

Demiterea ii va aduce lui Dan Petrescu o despagubire de doua milioane de dolari.

Dan Petrescu a mai pregatit in Rusia echipa Kuban Krasnodar, din 29 decembrie 2009, cand formatia evolua atunci in liga a II-a, pana in 17 august 2012. El a reusit promovarea echipei dupa primul sezon, apoi a fost foarte aproape de a termina pe un loc care sa-i asigure participarea in Liga Europa. Din 18 august 2012, el a preluat conducerea tehnica a formatiei Dinamo Moscova, de unde a fost demis la 8 aprilie 2014.