Clubul de fotbal Petrolul Ploiesti are datorii de 250.000 de euro catre firma Consiliului Local Ploiesti care administreaza stadionul "Ilie Oana", potrivit unor surse administratorul stadionului urmand sa dea in judecata clubul pentru recuperarea debitelor, dupa ce tentativele de mediere au esuat, potrivit Mediafax.

Societatea comerciala Servicii de Gospodarire Urbana (SGU) Ploiesti SRL, firma care apartine in totalitate Consiliului Local Ploiesti si care are in administrare stadionul "Ilie Oana¬ din municipiu, are de recuperat de la clubul de fotbal Petrolul Ploiesti suma de 250.000 de euro, sub forma de chirii neplatite.

Reprezentanti ai SGU Ploiesti au declarat pentru Mediafax ca datoriile au fost acumulate in ultimele luni si reprezinta sumele pe care clubul trebuie sa le plateasca firmei Consiliului Local pentru meciurile disputate pe stadion.

Sursele citate au precizat ca SC SGU Ploiesti a notificat, in repetate randuri, clubul cu privire la aceste datorii si chiar au existat doua sedinte la mediator, insa ambele medieri au fost fara rezultat.

In aceste conditii, SC SGU Ploiesti intentioneaza sa actioneze in instanta clubul de fotbal pentru recuperarea sumelor restante.

Clubul Petrolul Ploiesti plateste administratorului stadionului aproximativ 16.000 de euro fara TVA pentru fiecare meci disputat pe stadionul "Ilie Oana¬.

Miercuri seara, actionarii principali ai clubului, fratii Daniel si Nicolae Capra, si directorul general Marius Bucuroiu, care detine, de asemenea, actiuni, alaturi de alte patru persoane, se afla la Tribunalul Prahova, unde sunt prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva in dosarul in care procurorii DIICOT ii acuza de constituire de grup infractional, evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu de 15.400.000 de euro.

Pana la ora transmiterii acestei stiri, judecatorii nu s-au pronuntat cu privire la propunerea de arestare, iar ordonantele de retinere emise pe numele celor sapte expira la ora 21.00.