​Germanul Manuel Neuer, chilianul Claudio Bravo, belgianul Thibaut Courtois, spaniolul Iker Casillas si italianul Gianluigi Buffon se afla pe lista scurta a portarilor nominalizati pentru echipa FIFA FIFPro a anului 2014, informeaza fifa.com.

Iker CasillasFoto: AGERPRES

Manuel Neuer (Bayern Munchen) a fost ales in echipa anului in 2013. Claudio Bravo (FC Barcelona) si Thibaut Courtois (Atletico Madrid/ Chelsea) se afla la prima nominalizare. Iker Casillas (Real Madrid) a facut parte din echipa ideala timp de cinci ani (2008-2012).

Gianluigi Buffon (Juventus) a fost ales in echipa anului in 2006 si in 2007. Este singurul portar care a fost nominalizat in fiecare an de la crearea World XI, in 2005.

Echipa anului este stabilita prin voturile a zeci de mii de fotbalisti profesionisti din intreaga lume. Acestia aleg un portar, patru fundasi, trei mijlocasi si trei atacanti. Listele scurte cu nominalizarile pentru posturile de fundasi, mijlocasi si atacanti vor fi anuntate de FIFA miercuri, vineri si la 1 decembrie.

Echipa-tip a anului va fi dezvaluita la 12 ianuarie, la Zurich, la ceremonia pentru acordarea Balonului de Aur, informeaza Mediafax.