​Fostul sef al galeriei Stelei Gheorghe Mustata, condamnat recent, definitiv, la sapte ani si jumatate de inchisoare in dosarul de violenta, tentativa la omor si santaj prin taxe de protectie, a primit o noua pedeapsa: 13 ani de detentie, la fondul unui dosar pentru o alta tentativa de omor, informeaza Mediafax.

Gheorghe MustataFoto: Captura YouTube

In decizia luata luni de Tribunalul Bucuresti, care nu este definitiva, se precizeaza ca infractiunile ce au facut obiectul procesului au fost comise de Mustata in stare de recidiva postexecutorie.

Judecatorii au decis, in final, condamnarea acestuia la 10 ani de inchisoare, cu un spor de trei ani, astfel ca fostul sef al galeriei Stelei are de executat 13 ani de detentie, din care va fi scazuta perioada in care acesta a fost in arest preventiv.

Prin aceeasi decizie, nepotii lui Mustata - Doru Gabriel Mustata si stefan Cristian Mustata - au fost condamnati la sapte ani si patru luni pentru tentativa la omor, respectiv sase ani si patru luni de închisoare pentru complicitate la aceasta infractiune.

Un alt inculpat, Andrei Tiberius Dumitru, a primit doi ani de detentie cu executare pentru violare de domiciliu, în timp ce Marian Florin Buboia si Marian Daniel Covaci, judecati tot pentru violare de domiciliu, au fost achitati.

Instanta a mai decis ca Gheorghe Mustata si nepotii lui sa plateasca 10.000 de euro daune morale lui Gogu Mecic - victima agresiunii ce a dus la acest proces - si 1.920 de lei daune materiale Spitalului "Bagdasar Arseni" Bucuresti.

Hotararea Tribunalului Capitalei poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

In noaptea de 29 spre 30 mai 2013, Sectia 16 Politie Bucuresti a fost sesizata de Aurel Mecic cu privire la faptul ca pe soseaua Giurgiului, la intersectia cu strada Bacovia, s-au strans mai multe persoane care l-au amenintat ca o sa vina la el împreuna cu membrii clanului Sportivilor.

Politistii au gasit atunci in zona indicata de Mecic patru persoane, care au fost legitimate. In timp ce agentii notau datele celor patru, "la fata locului s-au prezentat Gheorghe Mustata, Doru Gabriel Mustata si stefan Cristian Mustata cu autoturismul marca Ford cu numarul (...). Acesta (Gheorghe Mustata - n.r.) s-a adresat grupului de persoane, sfatuindu-le sa mearga acasa si sa puna capat starii conflictale", aratau procurorii în referatul in care au propus arestarea preventiva a lui Gheortghe Mustata si a celor doi nepoti ai acestuia.

Ulterior, Mustata si nepotii sai s-au dus direct la adresa lui Mecic, unde, in acelasi timp, "si-au facut aparitia aproximativ 20 de persoane", care au patruns in curtea imobilului inarmati cu bate, cutite si bastoane telescopice.

In timpul conflictului, seful galeriei steliste si nepotul sau Doru Gabriel Mustata au înjunghiat un barbat care, grav ranit, a fost transportat de urgenta la spital.

Procurorii au mai aratat in referat ca incidentul s-a produs dupa ce Aurel Mecic, barbatul care a chemat Politia, l-a agresat in mod repetat pe fiul unui apropiat al lui Gheorghe Mustata.

Intr-un alt dosar, fostul lider al galeriei steliste Gheorghe Mustata a fost condamnat definitiv de instanta suprema, în 2 octombrie, la sapte ani si sase luni de închisoare, în dosarul de violenta, tentativa la omor si santaj sub forma unor taxe de protectie, în care a fost judecat alaturi de 41 de persoane.