Atacantul stelist Raul Rusescu, accidentat grav de mijlocasul echipei ASA Targu Mures, Gabriel Muresan, s-a declarat socat de faptul ca suspendarea de 16 jocuri dictata de Comisia de Disciplina in cazul fotbalistului ardelean a fost anulata de Comisia de Recurs a FRF, potrivit Mediafax.

"Sunt socat de decizia Comisiei de Recurs si consider ca nu este normal ca in 2014 sa fie tolerate asemenea acte de indisciplina. Din pacate, s-a creat un precedent periculos pentru toti jucatorii de fotbal. Nu pot si nu am cum sa fiu de acord cu aceasta decizie. Din pacate pentru mine si pentru familia mea, am trecut prin momente foarte dificile. Inca nu pot sa estimez data cand voi redeveni un om normal si cand voi putea sa imi desfasor activitatea fara probleme. Este regretabil ca s-a ajuns in aceasta situatie", a declarat Rusescu, pentru site-ul oficial al FC Steaua.

Site-ul echipei campioane a publicat radiografia efectuata de Raul Rusescu dupa interventia chirurgicala la care a fost supus dupa ce a suferit o fractura de orbita, in care se vede o placa de titan inserata in zona craniului. Comisia de Recurs a FRF a anulat, luni, sanctiunea de 16 jocuri dictata de Comisia de Disciplina jucatorului formatiei ASA Targu Mures, Gabriel Muresan, dupa meciul cu Steaua.

"Cu opinie majoritara: Admite recursul. Desfiinteaza Hotararea CD. Nr. 174/05.11.2014. Respinge plangerea formulata de FC Steaua Bucuresti SA ca inadmisibila. Inlatura sanctiunile aplicate jucatorului Muresan Gabriel", se arata pe site-ul LPF.

In schimb, Comisia de Recurs a pastrat cele sase etape de suspendare dictate in cazul mijlocasului Ousmane N'Doye (ASA Targu Mures), sanctionat tot dupa meciul cu Steaua. "Cu opinie majoritara: Respinge recursul ca nefondat", a adaugat sursa citata.

La 5 noiembrie, Comisia de Disciplina a FRF l-a suspendat 16 partide pe mijlocasul echipei ASA Targu Mures, Gabriel Muresan, si sase meciuri pe colegul sau Ousmane N'Doye, dupa ce acestia i-au accidentat pe Raul Rusescu, respectiv Claudiu Keseru, la meciul cu Steaua, din etapa a XII-a a Ligii I.

De asemenea, Gabriel Muresan a primit o penalitate sportiva de 25.000 de lei, in timp ce N'Doye a fost sanctionat cu 5.000 de lei.

Deciziile au fost luate dupa ce Comisia de Discplina a FRF a analizat aceste cazuri in urma unui memoriu depus de Steaua.

Claudiu Keseru a fost lovit la cap cu piciorul de Ousmane N'Doye, in urma unui duel la minge la mijlocul terenului, atacantul fiind schimbat in minutul 22 cu Raul Rusescu. N'Doye nu a fost sanctionat in timpul jocului de arbitrul Istvan Kovacs.

La randul sau, Raul Rusescu, care l-a inlocuit pe Keseru, a fost lovit cu cotul in figura de Gabriel Muresan in minutul 29 al partidei, arbitrul Istvan Kovacs dictand fault si sanctionandu-l pe jucatorul gazdelor doar cu un cartonas galben.

La 5 noiembrie, dupa decizia Comisiei de Disciplina, directorul general al clubului ASA Targu Mures, Daniel Stanciu, a declarat ca Gabriel Muresan nu trebuia suspendat pentru ca arbitrul a vazut faza respectiva si l-a sanctionat pe jucator cu cartonasul galben.

"Comisia de Disciplina trebuia sa judece in urma unui cartonas rosu, nu in urma unuia galben. Proba video este valabila la o faza nesanctionata de arbitru. Dar arbitrul a vazut faza, a dat fault si a sanctionat cu cartonas galben", a explicat atunci Stanciu, care a precizat ca gruparea din Targu Mures va face recurs.

Rusescu va fi indisponibil timp de mai multe saptamani, dupa ce a fost nevoit sa suporte o interventie chirurgicala la ochiul drept.