Procesul de votare in diaspora a intampinat mari dificultati, iar printre cei care au stat la cozi pentru a-si explica dreptul la vot s-a aflat si Ciprian Marica, capitanul echipei nationale a Romaniei. "Am stat in carje la coada vreo 3-4 ore. Oamenii vor sa voteze, dar nu sunt lasati. E pacat", a precizat Marica.

Ciprian MaricaFoto: HotNews / Dan Popescu

"Am fost la vot. Din pacate, din cauza proastei organizari, a trebuit sa stau la coada vreo 3-4 ore. Au fost probleme si la Londra, si la Paris, iar asta e foarte trist. Oamenii isi doresc sa voteze si nu sunt lasati. Sunt in carje, dar imi pasa de tara mea. Am vrut sa stau, sa astept", a spus Ciprian Marica, conform Sport.ro.

Ciprian Marica si-a exercitat dreptul la vot la Stuttgart, acolo unde s-a operat dupa o accidentare.

"Nu suntem in stare de nimic, suntem rasul Europei. Radeau englezii de noi cand vedeau cozi de kilometri la votare" - Dumitru Dragomir, fost sef al LFP.

Sute de persoane au manifestat, duminica seara, timp de doua ore si jumatate, in fata Ministerului Afacerilor Externe, in semn de protest fata de modul in care institutia a organizat procesul de votare din diaspora, unde alegatorii romani au stat ore in sir la cozi fara a-si putea exercita dreptul de vot. Protestatarii au cerut demisia ministrului de Externe, Titus Corlatean, si a premierului Victor Ponta.